30 Ağustos 2014 17:34

İspanya İçişleri Bakanlığı: Irak ve Suriye’de 51 İspanyol savaşıyor

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Irak ve Suriye’de toplam 51 İspanyolun silahlı örgütler bünyesinde savaştığını, bunlardan üçünün ülkeye dönüşünde tutuklandığını açıkladı.

Paylaş

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Irak ve Suriye’de toplam 51 İspanyolun silahlı örgütler bünyesinde savaştığını, bunlardan üçünün ülkeye dönüşünde tutuklandığını açıkladı.

Bakan Diaz, bugün Fransız mevkidaşı Bernard Cazenueve ile "terör tehdidi" ve Akdeniz’de "yasadışı göç" konularını ele almak üzere Barcelona kentinde bir araya geldi.

“Cihatçı şiddete karşı hükümetin yeni bir stratejiyi onaylayacağını” söyleyen Jorge Fernandez Diaz, söz konusu stratejinin internetten "terör teknikleri"ni öğrenerek sonra hayata geçirmek isteyen “geleceğin teröristlerine yönelik pasif eğitimi” de içerdiğini ifade etti.

IŞİD’e katılan İspanyolları sıkı sıkıya takip eden İspanya İçişleri Bakanlığı, bunların ülkeye geri dönerek eylem yapmasından endişe ediyor.

İspanyol polisinin sadece bu sene içerisinde, IŞİD’e katılmak için bölgeye seyahat etmek isteyen 31 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İspanya’dan IŞİD’e katılanların önce Fas’a ve daha sonra da Türkiye üzerinden IŞİD'in kontrolündeki Rakka’ya gittiğine dikkat çekiliyor.

Bugünkü İspanya devletinin kurulu olduğu topraklar, 8. yüzyılda Müslüman ordular tarafından fethedilmişti. İberya'daki İslam otoritesi 1492'de Granada'nın Hıristiyanlar tarafından fethine kadar varlığını sürdürmüştü. IŞİD'in işgal etmeyi planladığı bölgeler arasında İspanya da bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan gibi Davutoğlu da adli yıl açılış törenine katılmayacak

SONRAKİ HABER

Gazeteci Tayyip Temel’in esareti sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...