30 Ağustos 2014 17:20

Erdoğan gibi Davutoğlu da adli yıl açılış törenine katılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Başbakan Davutoğlu'nun da Yargıtay’daki açılış törenine katılmayacağı bildirildi.

Erdoğan gibi Davutoğlu da adli yıl açılış törenine katılmayacak
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da aynı gün Bakanlar Kurulu toplantısını gerekçe göstererek, Yargıtay'daki adil açılış törenine katılmayacak.
Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hem nezaket ziyaretinde bulundu hem de 1 Eylül Pazartesi günü yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne davet etti. Başbakanlıkta yapılan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

12. Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yıl açılışında konuşması durumunda katılmayacağını ifade etmişti. Yargıtay Başkanlar Kurulu yaptığı değerlendirme sonrasında “ifade özgürlüğü” gerekçesiyle Feyzioğlu’nun konuşmasını kesinleştirdi. Erdoğan ilk gezisini adli açılışın olacağı gün Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’ne yaparak, adli açılış törenine katılmayacak. Erdoğan’ın bu kararından sonra gözler Başbakan Davutoğlu’ya çevrildi. Davutoğlu da adli açılışın olacağı 1 Eylüle Bakanlar Kurulu toplantısı koydu. Böylece hem kendisi hem de bakanları 1 Eylüldeki hiçbir törene katılmayacak. 

Daha önce Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki gösteren dönemin Başbakanı Erdoğan, salonu terk etmişti.
AKP’nin dikkat çeken bir diğer zamanlaması ise Hükümetin güven oylaması yapılacağı tarihte ortaya çıktı. Hükümet güven oylaması sürecini 1 Eylülde başlatacak. Güven oylama tarihi ise CHP’nin daha önce açıkladığı 5-6 Eylül tarihleriyle çakışıyor. Güven oylaması 6 Eylülde yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış gününe giderken mülteciler: Can güvenliğimiz kalmadı

SONRAKİ HABER

İspanya İçişleri Bakanlığı: Irak ve Suriye’de 51 İspanyol savaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa