30 Ağustos 2014 14:58

Polis kurşunuyla ölen Cem Aygün'ün ailesine 'uzlaşın' baskısı

Keçiören'de 'dur ihtarı'na uymadığı gerekçesiyle 24 yaşındaki Cem Aygün'ü silahıyla vurarak öldüren Fatih Yılmaz'ın avukatlarının, vurulan gencin ailesinin avukatlarıyla görüşerek uzlaşmak istediği ortaya çıktı.

Polis kurşunuyla ölen Cem Aygün\'ün ailesine \'uzlaşın\' baskısı
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Keçiören'de 'dur ihtarı'na uymadığı gerekçesiyle 24 yaşındaki Cem Aygün'ü silahıyla vurarak öldüren Fatih Yılmaz'ın avukatlarının, vurulan gencin ailesinin avukatlarıyla görüşerek uzlaşmak istediği ortaya çıktı. Baba İsmet Aygün, "Milyarlar da verseler bunu kabul etmeyiz. Bu nasıl bir yüzsüzlüktür. Can almış bir katili cezaevinden çıkarmak demek başka Cem'lerin öldürülmesi demektir. Canımızı yakmasınlar. Bizi sınamasınlar. Yeter artık" diyerek tepki gösterdi.

Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi Acil girişi yakınlarında, 30 Ağustos 2012 tarihinde öldürülen Cem Aygün, bugün İnsan Hakları Derneği Ankara Şube yöneticileri ve Aygün ailesi tarafından vurulduğu yerde anıldı. Anmaya Aygün'ün arkadaşları ve Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticileri katıldı. Anmada "Cem Aygün'ü öldüren polislerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Kaza değil, cinayet" yazılı pankart taşındı.

'GENÇLER SUSTUĞUMUZ İÇİN ÖLÜYOR'

İki apartman arasında yaşanan cinayete ilişkin hiçbir apartman sakinin tanıklık yapmadığına dikkat çeken Baba İsmet Aygün, başını kaldırarak apartmanda yaşayanlara seslendi. Baba Aygün, "Gündüz vakti çocuğumu peş peşe ateş ederek kovaladılar. Burada sıkıştırıp vurup öldürdüler. Hepiniz gördünüz. Allah rızası için anlatın ne gördüyseniz. Bugün gençler ölüyorsa eğer bizim sustuğumuz için ölüyor. Vebalini almayın. Ne biliyorsanız anlatın" diye seslendi. Cem'in vurulduğu noktanın mescit girişi olduğuna dikkat çeken Aygün, "Burada oğlumun vurulduğu yere basarak giriyorsunuz ve ibadet ediyorsunuz. Günahtır" dedi. Verilen 11 yıl 8 aylık cezanın az olduğunu belirten Baba Aygün, "Devlet bu cezayla katil polisi resmen koruyor. Bu cezada indirilerek çok az bir ceza yatacak. Kasten adam öldürmeden ceza alıp en az 25 yıl sabit ceza ile hapis yatması lazım" diye konuştu.

Cem'in annesi, ablaları ve yakınları da göz yaşları dökerek apartman civarındaki evlere seslendi ve tanıklık yapmalarını istedi. Yapılan konuşmaların ardından Cem'in vurulduğu noktaya karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı.

SANIK AVUKATLARINDAN TACİZ

Gazetemize konuşan baba İsmet Aygün, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Aygün, sanık polis Fatih Yılmaz'ın avukatlarının Aygün ailesi avukatlarından Oktay Cağan'ın yanına giderek, uzlaşma çağrısı yaptığını iddia etti. Sanık polisin avukatlarının “Yol yakınken, Fatih Yılmaz'ın cezaevinden çıkarılması için uzlaşalım” dediklerini anlatan baba Aygün, polis avukatlarının kendi avukatlarına “Ya sen ikna et ya da bizi buluştur” diye baskı yaptığını söyledi. Aygün, "Buradan sizin aracılığınızla sesleniyoruz. Vazgeçsinler bundan. Sabrımızı sınamasınlar.  Milyarlar da verseler bunu kabul etmeyiz. Bu nasıl bir yüzsüzlüktür. Can almış bir katili cezaevinden çıkarmak demek başka Cem'lerin öldürülmesi demektir. Canımızı yakmasınlar. Bizi sınamasınlar. Yeter artık" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ’a adli yıl açılışı sorusu

SONRAKİ HABER

\'Gözaltında katledilen Düşünmez ve Işık için adalet\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...