30 Ağustos 2014 14:09

EMEP: Zulme, ırkçılığa, mezhepçiliğe karşı 1 Eylül'e

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 'Şimdi, zulme, ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşı Ortadoğu halkları ile dayanışmayı büyütme zamanıdır' diyerek 1 Eylül'e çağrı yaptı.

EMEP: Zulme, ırkçılığa, mezhepçiliğe karşı 1 Eylül\'e
Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 1 Eylül’ün, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında süren savaş, iç savaş ve çatışmaların yol açtığı yıkım, acı ve gözyaşları eşliğinde karşılandığını belirtti.  Gürkan, İsrail’in Filistin’e saldırmasını, IŞİD çetelerinin Suriye ve Irak’ta halkları katletmesini, hatırlatarak 1 Eylül’e katılım çağrısı yaptı.

Gürkan, “1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi bu tablo emek, barış ve demokrasi güçlerine daha fazla görev yüklemektedir. Şimdi, zulme, ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşı Ortadoğu halkları ile dayanışmayı büyütme zamanıdır. Şimdi ırkçı saldırılarla linç edilmeye çalışılan Suriyeli, göçmenler başta olmak üzere  göçün olumsuz sonuçlarını yaşayan Êzidi, Arap, Türkmenlerle kardeşliğimizi pekiştirme zamanıdır. Şimdi Rojava’da kendi kaderini belirlemek için adım atan halkların iradesini tanıma ve savunma zamanıdır. İşçi sınıfımız başta olmak üzere tüm emek, barış, demokrasi ve ilerici güçleri 1 Eylül’de barışı, özgürlüğü, savunmak için alanlarda olmaya çağırıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiyeli ve Suriyeli işçiler sığınmacılar için birlikte yardım topluyor

SONRAKİ HABER

Ankaralılar 1 Eylül\'de Kolej’de olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa