30 Ağustos 2014 13:32

İstanbul'daki 1 Eylül mitingine yasak!

İstanbul Valiliği, "Ortadoğu halkları barış istiyor" şiarıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine izin vermedi. Mitingi düzenleyecek kurumlar ise Valiliğin kararını tanımayacaklarını ve tüm engellemelere rağmen yarın Kadıköy'de olacaklarını vurguladı.

İstanbul\'daki 1 Eylül mitingine yasak!
Paylaş

İstanbul Valiliği, Kadıköy İskele Meydanı’nda, “Ortadoğu halkları barış istiyor” şiarıyla düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine izin vermedi. Valilik, karara gerekçe olarak “araç trafiğinin engellenmesi” ve “Kadıköy’deki insan kalabalığını” gösterdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere, pek çok sendika, meslek örgütü, Alevi kurumu ve siyasi parti tarafından oluşturulan Tertip Komitesi ise, Valiliğin kararını tanımayacaklarını ve tüm engellemelere rağmen yarın Kadıköy'de olacaklarını belirtti.

Tertip Komitesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü Buluşması etkinliğine ilişkin Taksim’de bulunan Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, halkların, inançların ve mezheplerin arasında çatışmaların kışkırtılmasına karşı her milliyetten, her inançtan halk güçlerine, Kadıköy’deki barış ve kardeşlik buluşmasına katılma çağrısı yapıldı.

EMEP: ZULME, IRKÇILIĞA, MEZHEPÇİLİĞE KARŞI 1 EYLÜL'E

‘SAVAŞA HAYIR DEMEK İÇİN’

Tertip Komitesi adına konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, Kadıköy’de 1 Eylül mitingi düzenlemek istediklerini, ancak İstanbul Valiliği ile görüştüklerinde mitinge izin verilmeyeceği, ancak başka etkinlikler yapılabileceği yanıtı verildiğini söyledi. Bunun üzerine Kadıköy İskele Meydanı’nda “Barış Şöleni” düzenleme kararı aldıklarını anlatan Altan, dün saat 16.00'da ulaşan tebligata göre, bu şölenin de yasaklandığını belirtti. Bugün gerçek bir barış mücadelesine en çok ihtiyacın olduğu günlerden geçiyoruz” dedi. Altan, “Gerçek bir barışın, demokrasinin, din ve vicdan özgürlüğünün kazanılmasının tek yolunun halkın gücünü birleştirmesi olduğunu ifade ederek, “Gelin hep birlikte ‘Savaşa hayır’ deyip dünyada ve ülkemizde barış istediğimizi haykıralım” şeklinde konuştu.

 

ANKARALILAR KOLEJ'DE OLACAK

TEK SORUN İSTANBUL VALİLİĞİNDE

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin Türkiye'nin tüm illerinde etkinlikler düzenlediklerini ancak tek sorunun İstanbul Valiliği tarafından çıkarıldığını kaydetti. Atay, “Şu anki başbakanımızın eski Dışişleri Bakanı olarak evrensel değerleri bilmesini beklerdik” dedi. Atay, Kadıköy’de barış mesajları vermek istediklerini, yaşanacak olumsuz gelişmelerden İstanbul Valiliği’nin sorumlu olduğunu vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet ALS hastalarına karşı duyarlı olmalı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: İnsanlık suçları açığa çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...