30 Ağustos 2014 09:51

30 Ağustos etkinlikleri: Muhalefet Köşk'e gitmedi

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün Ankara’da düzenlenecek resmi törenlerle kutlanıyor. İlk tören ise Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez Başkomutan sıfatıyla Anıtkabir’e gitti.

30 Ağustos etkinlikleri: Muhalefet Köşk\'e gitmedi
Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün Ankara’da düzenlenecek resmi törenlerle kutlanıyor. İlk tören ise Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez Başkomutan sıfatıyla Anıtkabir’e gitti. Aslanlı yolda başlayan yürüyüşe, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve devlet erkanı katıldı.

Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, daha sonra beraberindekiler ile birlikte saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli kulesine geçen Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan özel deftere, “Büyük Zafer'in 92. yıldönümünde bizlere miras olarak bıraktığın Cumhuriyeti, yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için en önemli sembollerinden olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zatıalinizi ve tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi ve halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer milletimizin 1000 yıllık vatanı Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş savaşı boyunca tüm dünyada dualarıyla milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden korunması için mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhun Şad olsun” ifadelerini yazdı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ ÇANKAYA'YA GİTMEDİ

Anıtkabir'deki törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu ile Dumlupınar'da olan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde tebrikleri kabul ettiği programa katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde tebrikleri kabul etti.

CHP ve MHP milletvekilleri de Çankaya'ya gitmedi.

TAKSİM'DE TÖREN

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve siyasi partiler Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Tören için hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. Polis, Cumhuriyet Anıtı çevresinde önlem aldı. Askeri manga da tören alanında yerini aldı. Bayraklarla donatılan meydanda tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni'nin anıta çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra da İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Garnizon Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak anıta çelenk bıraktı.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, diğer siyasi parti ve derneklerin çelenk koymasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sonra erdi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiyeli Yahudilerden ortak bildiri

SONRAKİ HABER

Yiğit Bulut, ekonomiden sorumlu başdanışman oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...