29 Ağustos 2014 18:52

Çaycuma'da okul dönüşümlerine tepki

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde okulların ilk ve ortaokul olarak dönüşümüne velilerin itirazları devam ediyor.

Çaycuma\'da okul dönüşümlerine tepki
Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde okulların ilk ve ortaokul olarak dönüşümüne velilerin itirazları devam ediyor. Çaycuma İstasyon Mahallesinden bir grup öğrenci velisi mahallelerindeki Şehit Hasan İlk Öğretim Okulu’nun ilkokula, kendilerine 3 kilometre uzaklıktaki Gemiciler İlköğretim Okulu’nun ise ortaokula dönüşmesi nedeniyle servis sorunu yaşayacaklarını belirterek, topluca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek şikâyetlerini bildirdiler.

SERVİS VERİLMEZSE OKULLAR AÇILDIĞINDA ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ

Serpil Demir Çakmak isimli veli ortaokula başlayacak çocuğunun başka bir mahalledeki okulda okutmak istemediğini söyleyerek; “Mahallemiz Gemiciler Ortaokuluna uzakta olduğu için mutlaka servisle gidilmesi gerekiyor. Belediye sınırları içinde olduğumuz çocuklarımız devlet tarafından taşınmayacakmış. Servis ücretlerini biz cebimizden vermek zorunda kalacağız. Ayrıca yemekte verilmiyor. Bazılarımızın birden fazla çocuğu okula gidecek ve servis parasını karşılayacak durumumuz yok. Özellikle kız çocuklarımızı yürüyerek o okula gönderemeyiz.  Eğer servis verilmezse okullar açıldığında protesto ederek çocuklarımızı göndermeyeceğiz ve valiliğe gideceğiz” diye konuştu.

İstasyon Mahallesi Muhtarı Şevket Ayçelebi ise mahallerindeki okulun fiziki yapısının ilk ve ortaokulu olarak kullanılmasına oldukça müsait olduğunu ifade ederek; “Bize servis ve yemek olacağı söylenmişti. Ancak öğrendik ki hiçbiri yokmuş. Benim sınırlarım Ahatlı Köyü’nden başlıyor, servis istiyoruz” dedi.

İstasyon Mahallesinde oturan öğrenci velisi Şengül Çantı ise; “Dört tane çocuğum okuyor. Bunların ikisi Gemiciler Ortaokulu’na gidecek. Masraflarını karşılayacak durumda değilim. Kanser hastasıyım. Eşim inşaatlarda çalışıyor. Kaymakamlık ve çevreden aldığım yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz. Çocuklarımın servis parasını vermem mümkün değil” şeklinde konuştu.

MİLLİ EĞİTİM'DEN OLUMSUZ YANIT

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’den servis için olumsuz yanıt alan veliler, imza toplama kararı alarak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’dan bu konuda destek istediler.

DAHA BÜYÜK SIKINTILARA YOL AÇMADAN, OKUL DÖNÜŞÜMLERİ İPTAL EDİLMELİ

Velilerle görüşen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ise 4+4+4 düzenlemesinin öğrenci, veli ve öğretmenleri mağdur etmeye devam ettiğini söyleyerek, “Sendika olarak velilerin yanındayız. Okullar açıldığında sıkıntılar bir bir ortaya çıkacak. Daha büyük sıkıntılara yol açmadan, okul dönüşümlerinin iptal edilmeli.” dedi.
 
Geçtiğimiz haziran ayında Çaycuma Çarşı meydanında eylem yapan Yolgeçen, Güzeloğlu, Kahvecioğlu, Şehoğlu, Kayabaşı, Ayvazlar, Burunkaya, Erenköy ve Muharremşah köylerinden bir grup öğrenci velisi okullarının ilk ve ortaokul olarak dönüşülmesini protesto etmişlerdi. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müzakereler Eylül ayında hızlanacak

SONRAKİ HABER

Yaşam için direnen Köroğlu’nun torunları kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa