29 Ağustos 2014 17:18

Eğitimciler tarihi kadrolaşmaya karşı ayakta

Eğitimdeki tarihi kadrolaşmaya karşı günlerdir sokakları dolduran ve suç duyurularında bulunan eğitimcilerin sesini duyan yok. Milli Eğitim Bakanlığının binlerce müdürü görevden alarak yerlerine hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyelerini atamasına tepkiler dinmiyor.

Eğitimciler tarihi kadrolaşmaya karşı ayakta
Paylaş

Eğitimdeki tarihi kadrolaşmaya karşı günlerdir sokakları dolduran ve suç duyurularında bulunan eğitimcilerin sesini duyan yok. Milli Eğitim Bakanlığının binlerce müdürü görevden alarak yerlerine hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyelerini atamasına tepkiler dinmiyor. Sadece birkaç günde onlarca suç duyurusunda bulunan eğitimcilere ise yanıt veren çıkmıyor.  

BİR EYLEM DE ÇİĞLİ’DE

Okul müdürleri bugün de Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mesut Uğurlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Bir Sen üyesi olmayan 18 okul müdürü, kendilerine düşük puan verilmesinin nedenini sormak üzere Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştü. Yaklaşık bir ay önce görevine vekaleten atanan Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Uğurlu, okul müdürlerine hitaben, “Ben kendi ekibimi kurarak onlarla çalışmak istiyorum” dedi.
Bu değerlendirmenin mevcut yönetmeliğe bile aykırı ve suç olduğunu belirten okul müdürleri ayrı ayrı olarak Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına Mesut Uğurlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Okul idarecileri daha önce sınav ve alınan başarı ve görev puanlarıyla atanıyordu. Zamanla mülakat sınavları eklendi. Mülakat sınavlarıyla birlikte şaibeli atamalar sıklaşmaya başladı. Bu yaz dönemi uygulanan yönetmelikle; okul müdürlerine verilen puanların yüzde 60-100’ü ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerindeki ilgili müdürlerce belirlendi.
Tamamen kadrolaşma ataması olarak bu atamalara Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve  Aktif Eğitim-Sen, Karşıyaka, Konak, Karabağlar, Balçova, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (MEM) önünde yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

‘HUKUKİ MÜCADELE BİTMEYECEK’

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, İlçe MEM yöneticilerinin yaptığı usulsüzlüklerin, yönetmelik ve kanun tanımazlığın hangi noktalara geldiğinin somut örnekleri olduğunu ifade ederek, “Sendikalar olarak kazanılmış hakları ellerinden alınmaya çalışılan üyelerimizin yanındayız. Bizler yüzlerce üyemiz adına dava açarak hem alanlarda hem hukuksal boyutta mücadele edeceğiz” dedi. Her öğretim yılının kargaşa ve kaosla açıldığına dikkat çeken Hasan Ali Kılıç, “Bu yıl krizi daha da derinleştirmek için okulların birçoğunun idarecisiz açılmasına hizmet edecek bir kıyım bilinçli ve sistematik olarak gerçekleştirilmektedir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


TEMSİLİ DARAĞACI KURDULAR

Yedi bin okul müdürünün görevlerinden alınması nedeniyle İzmir Karabağlar Kaymakamlığının önüne temsili darağacı kuran öğretmenler, okul müdürlerinin asılmasını sembolize etti. Türk Eğitim-Sen’in, Eğitim Sen ve Aktif Eğitim-Sen’in yaptığı eylemde, “Yöneticiler, kazanılmış haklarını kaybetti. Hepsinin sosyal statüleri, bir kanunla ellerinden alındı. Kısacası 20-25 yıldır yöneticilik yapan insanların hukuku, özlük hakları gasbedildi” denildi. (İZMİR)


İSTANBUL’DA SUÇ DUYURUSU

Türk Eğitim-Sen İstanbul 4, 7 ve 8 nolu şube başkanları İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek şikayet dilekçesini savcılığa verdi. Burada konuşan 8 No’lu Şube Başkanı Remzi Özmen, “İlçe şube müdürleri ve puanlamaya giren insan kaynaklarından sorumlu, eğitim öğretimden sorumlu şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü bu arkadaşlarımız devletin kendilerine verdiği görevi kötüye kullanmışlardır” dedi. (İSTANBUL)


MÜDÜRLERE TERCİH İÇİN YARIM GÜN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici Değerlendirme Sistemi kapsamında okul müdürlükleri düşürülen 7 bin yöneticiye gönderilen resmi yazı, öğretmenleri şoke etti. 18-22 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek mülakatı beklemeden dün gönderilen yazıda, 75 puan alan yöneticilerin 10 tercih yapması, bugün saat 12.00’ye kadar ilçe insan kaynakları birimine elden teslim etmesi istendi.

Duruma tepki gösteren Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Demir, bu acelenin sebebini anlayamadığını kaydetti. Öğretmenliğe döndürülen, yılların okul müdürlerine ikinci bir şans anlamında yapılacak mülakatın bile beklenmediğini belirten Demir, “Yandaş sendikalı olmadıkları için elenen okul müdürlerinin durumu maalesef çok önceden belirlenmiş. Bunun en açık örneği, maalesef bu elimizdeki belgedir. Düşünebiliyor musunuz? Mülakatı bile beklemeden müdürleri direkt öğretmenliğe düşürüyorlar. Bir de bunu yarım günlük bir süre içerisinde yapıyorlar. Akılları sıra bir de tebliğ ederek, yasal sorumluluktan kurtulabileceklerini sanıyorlar. Bütün bu hukuksuzluklara rağmen biz yargıdan umudumuzu yitirmedik. Bu haksızlıklara elbette yargı tarafından dur denileceğine inanıyoruz.” diye konuştu. (İzmir/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Çiçek, Meclis\'i olağanüstü toplantıya çağırdı

SONRAKİ HABER

İstanbul\'da silahlı banka soygunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...