29 Ağustos 2014 17:07

Ukrayna NATO’ya üye olmak istiyor

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin hiçbir bloka üye olmamasına yönelik politikasının son bulmasını öngören yasa tasarısını parlamentoya göndereceklerini açıkladı.Halen hiçbir askeri ittifakın parçası olmayan Ukrayna bu girişiminin ardından NATO’ya üye olmak istiyor.

Ukrayna NATO’ya üye olmak istiyor
Paylaş

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin hiçbir bloka üye olmamasına yönelik politikasının son bulmasını öngören yasa tasarısını parlamentoya göndereceklerini açıkladı.
Halen hiçbir askeri ittifakın parçası olmayan Ukrayna bu girişiminin ardından NATO’ya üye olmak istiyor.
Arseniy Yatsenyuk bugün yaptığı açıklamada ülkesinin dış politikasının temel hedefinin Avrupa Birliği (AB) üyeliği olduğunu söyledi. Hükümetin parlamentoya göndereceği tasarının yasalaşması halinde Ukrayna ayrıca gelecekte AB’ye üye olmasını önleyecek hiçbir ekonomik, siyasi ya da başka tür bir birliğe katılamayacak.
Yatsenyuk hafta içinde ülkenin doğusunda Rus milislerle çatıştıklarını söylemiş, Rusya’yı Rus milislere askeri destek vermekle suçlamış ve NATO’dan ‘pratik yardım’ talebinde bulunmuştu. NATO da Ukrayna’daki Rus güçlerinin uydu fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Rusya ise Ukrayna’ya asker gönderdiğine yönelik iddiaları kabul etmiyor.
Dün Brüksel’de olağanüstü gündemle toplanan NATO üyesi ülkelerin daimi büyükelçileri Ukrayna’nın doğusundaki krizi ele alıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko önceki gün ülkesinin ‘Rusya’nın işgali altında olduğunu’ söylemişti.
Poroşenko önümüzdeki hafta Galler’de yapılacak NATO zirvesine de katılacak ve ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ilhak iddialarını yalanladı

SONRAKİ HABER

Golan’da 43 BM askeri kaçırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...