29 Ağustos 2014 14:57

Levent Tüzel: Bu gençlerin ölümlerinin sorumlusu kim?

Kumburgaz Kamiloba sahilinde 16 Ağustos günü kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan ikisi kardeş 5 gençten dördü, olayın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen halen bulunamadı. Tüzel, İçişleri Bakanı Ala’ya soru önergesi vererek 'Gençlerin ölümünden kim sorumlu' diye sordu

Levent Tüzel: Bu gençlerin ölümlerinin sorumlusu kim?
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kumburgaz’da deniz bisikletine bindikten sonra denizde kaybolan 5 gencin akıbetiyle ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde 16 Ağustos günü kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan ikisi kardeş 5 gençten dördü, olayın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen halen bulunamadı.
Tüzel, Ala’dan konuyla ilgili şu soruları yanıtlamasını istedi:

*Deniz bisikleti ile denize açılan beş gencin yaşamını kaybetmesinin sorumlusu kimdir?  İşletme sahibi denize açılan gençlerin dönmemesi üzerine kolluğa veya arama kurtarma birimlerine haber vermiş midir? Vermiş ise ne zaman vermiştir?

*Bu gençlerin kaybolduğu saat ile arama işlemlerine başlanması arasındaki saat farkı nedir? Ailelerin kolluğa başvurduğu saatte arama çalışmaları neden başlatılmamıştır?

*Aile bireylerinin gençlerden haber alamadıklarını, ilgili kolluğa bildirdikleri halde, “İçip, bir yerde sızmışlardır” yaklaşımında ısrar eden kolluk güçleri hakkında ne işlem yapılmıştır?

*Gençlere deniz bisikleti kiralayan işletmenin ruhsatı var mıdır? Var ise, hangi kamu idaresi vermiştir? Yok ise, kaçak çalışmasına neden göz yumulmuştur?

*Deniz bisikletlerinin kullanılma ruhsatı, nerelerde (göl, deniz) hangi koşullarda, hangi donanımla, hangi yerel/merkezi idare tarafından verilmektedir? Bu konuda yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

*Bu olayda arama kurtarma hizmetleri ve bunların koordinasyonu acısından hangi hizmetler yürütülmüştür?

*Benzer olaylarda, arama kurtarma hizmetleri, hazırlık süreci ve koordinasyonu açısından izlenmesi gereken prosedür ve kurallar var mıdır? Yok ise,  benzer olaylarda kamu erkinin görev sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmesi bakımından yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?
 

VALİ MUTLU’DAN KUMBURGAZ AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan gençleri arama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Gülhane Parkı’nda düzenlenen “Günaydın İstanbul” etkinliğine katılan Mutlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı: Mutlu, “Geriye kalan 4 gencimizi arama çalışmalarını hava koşullarının bizlere elverdiği ölçülerde sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün biraz denizin etkili olması nedeniyle denizdeki arama-kurtarma faaliyetlerine geçmiş günlere oranla daha az sayıda araçla devam ediliyor. Ancak karadan arama çalışmalarına da devam ediyoruz. Dolayısıyla hava şartlarının bize elverdiği her anı değerlendiriyoruz. Diğer gençlerimize de ulaşarak onları ailelerine teslimini bundan sonraki süreçte devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Direnişlerinin 40\'ıncı gününde greve çıktılar

SONRAKİ HABER

Gazetecilik etiğini unutanlara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...