29 Ağustos 2014 11:49

DBP Parti Meclisi toplandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Parti Meclisi son gelişmeleri değerlendirmek üzere Emine Ayna ve Kamuran Yüksek başkanlığında toplandı.

DBP Parti Meclisi toplandı
Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Parti Meclisi son gelişmeleri değerlendirmek üzere Emine Ayna ve Kamuran Yüksek başkanlığında toplandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya PM üyeleri ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de katıldı. Bugün ve yarın devam edecek toplantıda, siyasal ve bölgesel gelişmeler, Rojava ve bölgede süren IŞİD saldırıları, Êzidîlerin yaşadığı sıkıntılar değerlendirilecek.

Toplantıda özel bir gündem olarak belediyelerde de uygulanan eş başkanlık konusunda son dönemlerde açılan davalar ele alınacak ve DBP'nin bu duruma yönelik tutumu kamuoyuna açıklanacak. 1 Eylül konusunun da ele alınması beklenen toplantıda konuya ilişkin programın DBP'nin bileşeni olduğu HDP programı esas alınarak planlanması bekleniyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ TARTIŞILACAK

Çözüm sürecinin ele alınacağı toplantıda yaşanan gelişmelere ilişkin HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken'in PM üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. Toplantı'da çözüm sürecine ilişkin DBP'nin beklentileri ve bu konuda yapacağı çalışmalar ele alınacak.

EĞİTİM VE AKADEMİLER GÜNDEMDE

Ayrıca komisyon faaliyetlerinin de değerlendirileceği toplantıda, DBP'nin önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları da planlanacak.

Yarında devam edecek olan PM toplantısından sonra 31 Ağustos tarihinde DBP'li belediyeler bir araya gelerek PM'den çıkan sonuçlar ve kararlar ele alınacak. Eğitim Sen toplantı salonunda yapılacak olan toplantıda Eş Başkanlık meselesi en önemli gündem maddesini oluşturuyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yurtta dayak ve tecavüz skandalı

SONRAKİ HABER

Marmara Adası\'nda cenazesi bulunan Serdar Demir toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...