28 Ağustos 2014 21:03

'Roboskî hâlâ adalet bekliyor '

Roboskî’de katledilen 34 yurttaş için adalet arayışını sürdüren Roboskîli aileler Roboskî’yi unutturmamak ve adalet taleplerini dile getirmek için her ayın 28. gününde bir araya geliyor.Ankara ve İstanbul’da yapılan eylemlerde Roboski’nin hala adalet beklediği vurgulanarak “Roboski katillerinin peşini bırakmayacağız” denildi

\'Roboskî hâlâ adalet bekliyor \'
Paylaş

Roboskî’de katledilen 34 yurttaş için adalet arayışını sürdüren Roboskîli aileler Roboskî’yi unutturmamak ve adalet taleplerini dile getirmek için her ayın 28. gününde bir araya geliyor.
Ankara ve İstanbul’da yapılan eylemlerde Roboski’nin hala adalet beklediği vurgulanarak “Roboski katillerinin peşini bırakmayacağız” denildi

Ankara’da Roboskîli ailelerin ve demokratik kitle örgütlerinin içinde olduğu Roboskî İçin Adalet Girişimi bu akşam da Yüksel Caddesi’nde bir açıklama gerçekleştirdi.

Roboskî İçin Adalet Girişiminden Adnan Vural yaptığı açıklamada 34 insanın öldürülüşünün üzerinden 32 ay geçtiğini ifade ederek Roboskîli ailelerin, Liceli ve Somalı ailelerden sonra şimdi de Şengalli ailelere kucak açtığını ifade etti. Roboskî’nin barışı savunmak için halkla omuz omuza mücalede ettiğini söyleyen Vural adalet yerini bulana, sorumlular bulunup cezalandırılıncaya kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Savaştan kaçan Êzidilerin katliamlara maruz kaldığını dile getiren Vural “Güneydoğu’nun sınırları savaştan kaçan insanlarla dolu ve Anadolu’nun kadim halkı Kürtler, onların yaralarını sarmakla uğraşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise savaştan kaçan bu insanları kabul etmemek için üzerine ateş dahi açabiliyor” dedi. Barış ve demokrasinin yolunun mutlaka Roboskî’den geçeceğini söyleyen Vural, devlet şiddetine karşı adalet taleplerini sonuç alana kadar sonlandırmayacaklarını vurguladı ve bütün halklara mücadelerinde bir arada olma çağrısında bulundu.

İHD: ROBOSKİ KATİLLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
 

İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri, her ayın 28'inde "Roboski'ye adalet" talebiyle yaptıkları oturma eyleminin 7'ncisini Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdi. Üzerinde katledilen 34 yurttaşın fotoğrafının bulunduğu, "Roboski'ye adalet, failler yargılansın" yazılı olduğu pankartı açan insan hakları savunucuları, "Genelkurmay Başkanı Necdet Özel yargılansın" dövizleri taşıdı. Oturma eyleminin ardından basın açıklamasını insan hakları savunucuları adına İHD Yönetim Kurulu üyesi Hatice Kalpaklı yaptı.

Kalpaklı, Roboskili 34 Kürt yurttaşın katledildiği operasyonun emrini veren yetkililer hakkında başlatılan ve 2 yıl süren soruşturmayla ilgili Askeri Savcılık tarafından verilen kovuşturma kararını hatırlattı. Kovuşturma kararına karşı yapılan tüm itirazların reddedildiğini belirten Kalpaklı, "Roboski katliamını örtbas etmeye çalışan hükümet, IŞİD saldırılarına da sessiz kalmaktadır" dedi. Roboski katliamının faillerinin halen yargı önüne çıkarılmadığını söyleyen Kalpaklı, "Failler yargı önünde hesap verinceye kadar Roboski katillerinin peşini bırakmayacağız. Roboski' ye adalet istemeye devam edeceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'de polis saldırısı

SONRAKİ HABER

İşten atılan işçiler işverene de sendikaya da tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...