28 Ağustos 2014 19:17

Kürtçe eğitimin temeli atıldı!

Yüksekova’da Kürtçe eğitim ve öğretim yapacak bir okul açılıyor. 350 metrekarelik bir alanda kurulacak okulun temeli atıldı. 5 katlı binada ilkokul 1’den 5’e kadar ders verilecek.

Kürtçe eğitimin temeli atıldı!
Paylaş

Yüksekova’da Kürtçe eğitim ve öğretim yapacak bir okul açılıyor. 350 metrekarelik bir alanda kurulacak okulun temeli atıldı. 5 katlı binada ilkokul 1’den 5’e kadar ders verilecek. Okul için şimdiden 100 öğrenci kayıt yaptırdı. Derslik, rehabilitasyon, kreş, yemekhane, oyun alanı ve idari bölümden oluşacak okulda fizik, edebiyat, biyoloji, kimya, coğrafya, tarih gibi dersler Kürtçe verilecek.

KURDÎ-DER Yüksekova Şube Başkanı Deniz Bulbun, “Kürt halkı yıllardır asimilasyona ve kültürel soykırıma uğratılmak istendi. Artık çocuklarımız bu özgür okullarda kendi gerçekliğini bilecek ve öğrenecek. Doğrusu atılan bu temel tarihi bir temeldir. Biz bu okullarda sistemin okullarına göre davranmayacağız. Kürtleri kabul etmeyen zihniyeti biz de kabul etmeyeceğiz. Bu okul mevcut sisteme bir cevap niteliğindedir” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Êzidiler hastalıkla boğuşuyor

SONRAKİ HABER

TOKİ rant için kolları sıvadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...