28 Ağustos 2014 18:51

10 bin öğrenci uzaklık mağduru

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2014 yılı ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulamasına (TEOG) ilişkin sıkça sorulan soruları cevapladı.

10 bin öğrenci uzaklık mağduru
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2014 yılı ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulamasına (TEOG) ilişkin sıkça sorulan soruları cevapladı.

Yanıtlarda tercih ettiği ilçeler dışında bir okula yerleşen öğrenci sayısı 9 bin 802 kişi olduğu, bu öğrencilerin, hiç tercih yapmamış ya da A veya B grubu tercihlerinden hiç birisine yerleşememiş öğrencilerden oluştuğu söylendi. “Bu öğrencilerimiz, nakil dönemleri içerisinde boş kontenjanları takip ederek yakın bir okula yerleşebileceklerdir” denildi.

Sistemde 15 okul tercih ettiği halde istediği okullara yerleşemeyen öğrenciler olduğu kabul edilerek, “Tercih yapan öğrencilerden yüzde 93’ü tercih ettikleri okula yerleştirilmiştir. Üstelik, bu öğrencilerimizin 550 bini, yani yarısı ilk üç tercihinden birine yerleşmiştir” iddiasında bulunuldu.

‘GAYRİMÜSLİM OLDUĞUNU NEREDEN BİLELİM?​’ YANITI

İmam hatip tercih etmediği halde imam hatip okullarına kayıt yapılan öğrencilerle ilgili sorunun yanıtına ise, “A Grubu tercihlerini doğru yapan öğrencilerimiz için bu durum söz konusu değildir. 209 öğrencimiz ise Çok Programlı Lise (ÇPL) tercihinde bulunduklarından ve adı üstünde ‘çok programlı’ olan bu liselerde imam hatip lisesi programı da olduğundan, ÇPL altındaki imam hatip lisesi programına yerleştirilmişlerdir. 45 öğrenci ise A ve B grubu tercihlerine yerleşemediğinden, hiç tercih yapmayan öğrencilerle birlikte değerlendirilmiş ve bu şekilde, tercih etmediği halde imam hatip lisesine sistem tarafından yerleştirilmiştir. Bu öğrencilerimiz de nakil yoluyla okullarını değiştirebilir; bir başka okula veya programa geçebilirler. Öğrencilerimizin din hanesi e-okul üzerinde tutulmamaktadır. Yerleştirmeye esas alınan kriterler arasında da din hanesi yoktur. Dolayısıyla bunu önceden tespit etmemiz ve yönlendirmemiz mümkün değildir” oldu.

Nakillere okullar açıldıktan sonra da devam edileceği belirtilerek, “Eylül ayından sonra da Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre nakiller yapılacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da Minibüs ve taksiye zam

SONRAKİ HABER

Eğitimcinin öfkesi dinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...