28 Ağustos 2014 17:27

Yemin töreninde CHP'lilerden protesto!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine söz vermemesini eleştirip TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatarak, yanındaki CHP'li vekillerle Genel Kurul'u terk etti.

Yemin töreninde CHP\'lilerden protesto!
Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine söz vermemesini eleştirip TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatarak, yanındaki CHP'li vekillerle Genel Kurul'u terk etti.

12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te karşılama töreninin ardından olağanüstü toplanan Genel Kurul'a gelmeden önce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e usül yönünden itirazı olduğunu belirtip söz istedi. Çiçek'in bunu kabul etmemesi üzerine, elindeki Meclis İç Tüzük kitabını yere fırlatarak beraberindeki CHP'lilerle Meclis Genel Kurul'unu terk etti.

Ardından Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP heyeti adına konuşan Altay, "TBMM Başkanının yaptığı iç tüzük katliamını konuşacağız. Öncelikle şunu söylemem lazım: Meclis Başkanı sayın Cemil Çiçek muhtemelen aldığı bir "Alo Cemil" talimatı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünü ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. Kendisini kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

‘YİNE OLSA YİNE YAPARIM’
Bir milletvekilinin usulünce ayağa kalkarak elini kaldırması durumunda başkanın yapacağı tek şey vardır. O vekilin meramını dinlemektir. Ben ayağa kalkmışken iki defa yoklama bahanesi ile söz vermemesi kabul edilemez. Benim demokratik tepkimdi. "Çiğnedin madem öyle üzerinde tepin" dedim. Yine olsa yine yaparım. Açıklamaları da abes, çirkin. O makamda oturmamayı hak etmediğini bir kez daha kendisi göstermiştir" diye konuştu.

AKP'DEN TEPKİ

AKP Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ile Belma Satır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesi Genel Kurul'da yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İç Tüzük kitapçığını fırlatmasını eleştirerek; "CHP'nin yaptığı bu hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu iş planlayarak yapmışlardır" dedi.

Basın toplantısında basın mensuplara açıklamalarda bulunan AK Partili Grup Başkanvekilleri, Engin Altay'ın kitapçık fırlatmasını eleştirdi.

Nurettin Canikli, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir şey yaşandığını belirterek; "CHP'nin yatpığı bu hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu iş planlayarak yapmışlardır. Bunların başında Kılıçdaroğlu var, figüranları ise vekilleridir. AK Parti olarak umarız CHP, olağanüstü genel kurultayında sonra sağ duyulu davranmaya başlar" diye konuştu.

Öte yandan Canikli, bir basın mensubunun "TBMM Başkanı Çiçek üzgün müdür" sorusu "Elbette üzgündür. TBMM Başkanı Cemil Çiçek gereğini yapacaktır" diye yanıt verdi.(DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Barış için bir mum da sen yak!

SONRAKİ HABER

3. köprünün ÇED’i yok, ama inşaatı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...