28 Ağustos 2014 15:58

Park bahçe işçileri ‘taşerona geçit vermeyeceğiz’ dedi

İzmir’de park bahçe ihalesinin taşeron firmaya verilmesi üzerine Genel İş 2 Nolu Şube eylem yaptı. Konak Pier önünde toplanan binlerce işçi “İşimize Ekmeğimize Göz Koyanlara İzin Vermeyeceğiz, Taşerona Geçit Yok” pankartı arkasında Büyükşehir belediye binası önüne kadar yürüdü.

Park bahçe işçileri ‘taşerona geçit vermeyeceğiz’ dedi
Paylaş

İzmir’de park bahçe ihalesinin taşeron firmaya verilmesi üzerine Genel İş 2 Nolu Şube eylem yaptı. Konak Pier önünde toplanan binlerce işçi  “İşimize Ekmeğimize Göz Koyanlara İzin Vermeyeceğiz, Taşerona Geçit Yok”  pankartı arkasında, “Taşerona geçit vermeyeceğiz” , “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları atarak Büyükşehir belediye binası önüne kadar yürüdü.

DİSK'e bağlı Genel İş'in örgütlü olduğu diğer şubelerde bulunan işçiler de eyleme destek verdi. Mahalle muhtarları, siyasi partiler, Genel İş şube başkalarının yanı sıra Tüm Bel Sen Şube yönetimi ve Belediye İş 6 Nolu şube başkanı  Buket Güçlü, SES Şube Başkanı Rukiye Çakır da işçilerin yanındaydı.

'İZMİR HALKINDAN OY ALAN VEKİLLERİ GÖREMİYORUZ'

Belediye önünde konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’de havanın çok sıcak olduğunu örneklendirerek “35 gün boyunca İzmir daha da sıcak olacak. Çünkü 1200 arkadaşımızı taşerona vermeyeceğiz. İzmir halkından oy alıp mecliste yasaları geçiren vekilleri göremiyoruz. Yasaları çıkaranlardan hesap soracağız” dedi.

Taşeron firma yetkililerine seslendiklerini söyleyen Sarı “Taşeron firmaya geçit vermemek için eylemlere devam edeceğiz. Taşeronu o kapıdan içeriye sokmayacağız” dedi.

'TAŞERONA GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

Basın açıklamasını yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı ise “Sendikaları kapatamadılar, belediye şirketlerini kapatamadılar, mevzuatta değişiklik yaparak taşeronu sokmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” diyerek kamu ihale yasasındaki değişiklikleri kabul etmediklerini dile getirdi.

Taşeronun en önemli sonuçlarından birinin işçilerin sağlık ve güvenliklerine yönelik tehditlerin artması olduğunu söyleyen Şanlı, “Nitekim iş kazalarının taşeron şirketlerde daha yaygın görülmesi bunun önemli bir göstergesidir. Soma’da 301 madenci arkadaşımızın ölümü, daha doğrusu cinayeti taşeron sisteminin nasıl bir felaket olduğunu açıkça göstermiştir” dedi.

Şanlı “Bugün artık çok açıktır ki taşeronluk, belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin emeğinin acımasızca sömürülmesi ve emeğin değersizleştirmesi anlamına gelmektedir. Emekçi için sömürülme anlamına gelen taşeronluk, yurttaşlardan toplanan vergilerin piyasa şirketlerine aktarılmasının da aracıdır” dedi.

Park bahçe işçileri başta olmak üzere tüm İzenerji işçileri olarak yıllardır taşerona karşı mücadele ettiklerini dile getiren Şanlı, “Mücadele sonucu elde ettiğimiz haklarımızın, işimizin ve ekmeğimizin taşeronlara teslim edilmesine göz yummayacağız. İşimize, ekmeğimize ve geleceğimize dün olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağımızı ve mücadelemizi yükselteceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz ” dedi.

Açıklamadan sonra önce belediye binası önünde "taşerona geçit vermeyeceğiz" diyerek insan zinciri oluşturan işçiler daha sonra oturma eylemi yaptı. İşçiler taşeron firma çekilene kadar mücadele edeceklerini ifade ederek eylemi bitirdi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çerkezköy\'de işçiler alacakları için direniyor

SONRAKİ HABER

İzmir\'de Ezidiler için ilçelerde stant açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa