28 Ağustos 2014 15:03

KESK: Siirt'te yaşanan yeni bir Soma'dır

Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı'nda altı kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı açıklama KESK, bu tür faciaların hükümetin HES'lerdeki ısrarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

KESK: Siirt\'te yaşanan yeni bir Soma\'dır
Paylaş

Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı'nda altı kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı açıklama  KESK, bu tür faciaların hükümetin HES'lerdeki ısrarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Siirt'te yaşanan facianın yeni bir Soma olduğunu belirten KESK, hükümete HES'leri durdurma çağrısında bulundu.

Yoğun siyasal gündemle olayın geçiştirilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, LİMAK Holding ve hükümetin yaptığı açıklamalarda vatandaşların suçlu gösterilmesi eleştirildi. 2011 yılında aynı barajda piknik yapan 3 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, ilk facia sonrasında hükümetin de, Limak'ın da hiçbir önlem almadığı ifiade edildi. Açıklamada, AKP Hükümeti için sermayenin insandan daha önemli olduğu dile getirildi. AKP Hükümeti'nin doğayı ve insanı kar aracı olarak gördüğü ifade edilen açıklamada, bu faciaların uygulanan politikalar sonucu yaşandığına dikkat çekildi.   (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar saldırıyı kınadı: Sorumlular görevden alınsın

SONRAKİ HABER

TRT dış haberler müdürü, Ahmet Hakan\'a küfretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...