28 Ağustos 2014 13:09

Sağlık çalışanları Ebola’dan ölüyor

Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı verilere göre, Ebola virüsünün yol açtığı hastalığa bugüne kadar 240 sağlık çalışanı yakalandı, bunlardan 120’si hayatını kaybetti.

Sağlık çalışanları Ebola’dan ölüyor
Paylaş

Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı verilere göre, Ebola virüsünün yol açtığı hastalığa bugüne kadar 240 sağlık çalışanı yakalandı, bunlardan 120’si hayatını kaybetti.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, sağlık çalışanlarının bulaşıcı hastalıklar açısından risk altında olduklarına dikkat çekerek, “Bugüne kadar tedavi amacıyla hastaneye yatan hastalardan bulaşan hastalıklar nedeniyle birçok sağlık çalışanı hem Türkiye’de hem dünyada yaşamını yitirdi. Ancak risk grubu altında bulunan sağlık çalışanlarına hak ettikleri değer ne yazık ki verilmemektedir” dedi.

Sağlık çalışanlarının her an ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduklarını, toplum sağlığı için bulaşıcı hastalıklarla mücadele ederken kendilerinin de bu hastalığa maruz kalabildiklerini söyleyen Bayraktar, “Elbette önceliğimiz sağlık çalışanlarının bu tür hastalıklardan korunması için gerekli önlemlerin alınmasıdır” dedi.

Bayraktar ayrıca, 5 yıl hizmeti bulunan sağlık çalışanına 1 yıl yıpranma payı verilmesi için hükümetin çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı taahhüt ettiğini hatırlatarak, “Her türlü hastalık riskine maruz kalabilen, şiddet mağduru olan, ölüm tehlikesiyle her an yüz yüze gelebilen sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi sağlıkçılar açısından öncelikli meseledir. Bu sorun daha fazla geciktirilmeden çözülmelidir” dedi. Bayraktar, ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılması için çalışma yapılmasını isterken, bu zamana kadar artırılmayan özel hizmet tazminatının artırılmasını da talep etti. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Güneş için toplanan imzalar AYM’ye gönderildi

SONRAKİ HABER

AMATEM’in kapatılması TBMM gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...