28 Ağustos 2014 11:58

Keldani din adamı: IŞİD’in arkasında ABD var

Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Louis Sako, “IŞİD’in arkasında ABD var” dedi. Lübnan’da yerel gazete Ad-Diyar’a konuşan Sako, Batı’nın ucuz iş gücü olarak kullanılacak göçmenlere ihtiyaç duyduğunu bu yüzden ABD’nin desteklediği IŞİD’in eliyle Hıristiyanların evlerinden ve kiliselerinden edildiğini söyledi.

Keldani din adamı: IŞİD’in arkasında ABD var
Paylaş

Irak merkezli Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Louis Sako, “IŞİD’in arkasında ABD var” dedi.

Yerel gazete Ad-Diyar’a konuşan Sako, Batı’nın ucuz iş gücü olarak kullanılacak göçmenlere ihtiyaç duyduğunu bu yüzden ABD’nin desteklediği IŞİD’in eliyle Hıristiyanların evlerinden ve kiliselerinden edildiğini söyledi.

“Batı bizi izledi ve çektiklerimizi görmezden geldi. Ancak biz bedeli ne olursa olsun yurdumuzu terk etmeyeceğiz” diyen Sako, Müslüman ülkeleri de kendilerine destek vermedikleri için eleştirdi. Sako, Müslüman alimlerin masum insanların öldürülmesine karşı fetva vermesi gerektiğini ancak bunun da yeterli olmadığını söyledi.

Sako, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin temsilcileriyle, Maruni Kilisesi Piskoposu Beşara Rai’nin yaptığı toplantıyı da “Bize yardımcı olmuyorlar” sözleriyle  eleştirdi Sako, “Doğuda Hıristiyanların başına gelenlerin sorumlusu ABD’dir” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa\'nın gündemi hep dış müdahale!

SONRAKİ HABER

Yakup Kara serbest bırakıldı, H.K’nin can güvenliği tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...