28 Ağustos 2014 09:45

Suriye jetleri, Golan'da el değiştiren kontrol noktasını vurdu

Suriye uçakları, Golan tepelerinde el Kaide bağlantılı el Nusra’nın öncülüğündeki silahlı gruplar tarafından ele geçirildiği iddia edilen kontrol noktasını bombaladı.

Suriye jetleri, Golan\'da el değiştiren kontrol noktasını vurdu
Paylaş

Suriye uçakları, Golan tepelerinde el Kaide bağlantılı el Nusra’nın öncülüğündeki silahlı gruplar tarafından ele geçirildiği iddia edilen kontrol noktasını bombaladı.

Reuters’in, silahlı grupların sözcülerinden Ebu İyas el Hurani’ye dayandırdığı haberinde Kuneytr kasabasının 20 kilometre batısındaki bölgede düzenlenen hava operasyonunda en az 6 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Dün, İsrail işgali altındaki Golan tepelerinde silahlı gruplarla Suriye ordusu arasında çıkan çatışma sırasında, 1’i sivil 1’i asker 2 İsrailli seken kurşunlarla yaralanmıştı. İsrail bunun üzerine Suriye ordu mevzilerini vurmuştu.

Silahlı gruplara yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Haklarını İzleme örgütü, dünkü çatışmalarda 20 Suriyeli askerle 14 militanın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü ise bölgedeki barış gücü askerlerinin silahlı grupların kontrol noktasını ele geçirdiğini henüz teyit etmediğini, çatışmaların sürdüğünü belirtmişti.
El Nusra ve diğer gruplar, geçtiğimiz yıl da Kuneytr’daki bir kontrol noktasını bir süreliğine ele geçirerek İsrail’e komşu olmuş ancak daha sonra Suriye ordusu tarafından bölgeden çıkarılmıştı. Örgütlerin bölgedeki bazı köyleri kontrol altında tuttuğunu belirtiliyor.

El Nusra Cephesinin yüzlerce militanı, IŞİD tarafından Deyrezor’un doğusundan çıkarıldıktan sonra Suriye’nin güney sınırında toplanmıştı. Bu yılın başında Nusra, Nawa kasabasının yakınlarındaki bazı askeri üsleri ele geçirmişti. Bölge, İsrail ve Ürdün sınırına yakın olmasının yanı sıra Şam’a yalnızca 65 km mesafede bulunduğu için stratejik önemde. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

\'TİB istihbarat örgütüne dönüştü\'

SONRAKİ HABER

Antep\'te \'Kardeşime dokunma\' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...