28 Ağustos 2014 06:00

Munzur Su işçileri: Birliğin sonucunu gördük

Dersim'de bulunan Munzur Su AŞ işvereninin, fabrikada örgütlü olan DİSK/Gıda İş Sendikasını tanımaması ve TİS için masaya oturmaması üzerine greve giderek taleplerini işverene kabul ettiren işçiler gazetemize konuştu.

Munzur Su işçileri: Birliğin sonucunu gördük
Paylaş

Dersim'de bulunan Munzur Su AŞ işvereninin, fabrikada örgütlü olan DİSK/Gıda İş Sendikasını tanımaması ve TİS için masaya oturmaması üzerine greve giderek taleplerini işverene kabul ettiren işçiler gazetemize konuştu. 4 gün sonra kazanım elde eden Munzur Su işçileri, “Birlikte yapamayacağımız bir şeyin olmadığını bir kez daha gördük” dedi.

Başından beri işçilerin birlikte hareket ettiğini ve kararlı olduklarını dile getiren Gıda İş İşyeri Temsilcisi Deniz Erdoğan, “Şunu bir kez daha gösterdik, birlikte yapamayacağımız hiçbir şey yok” dedi. Erdoğan kendileri ile bu dayanışmayı büyüten tüm halka ve kurumlara teşekkürünü iletti.

İşçilerden Ali Saylı, grevin başarıyla sonuçlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Örgütlü mücadelenin kendilerine çok şey öğrettiğini belirten Saylı “Bundan sonraki çalışmamıza da örgütlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi. Sendikanın işveren tarafından kabul edilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Saylı, “Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese, özellikle Emek Partisi ilçe ve il yöneticilerine, değerli Ovacık halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi. Saylı “Aslında bu desteğin de zaferimizin de temel kaynağı haklı bir mücadele yürütmemizdir” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haniye, Gazze’de halka seslendi

SONRAKİ HABER

Park bahçe işçilerinde eylem hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...