27 Ağustos 2014 18:24

Kürtçe öğretmenlerinden atama protestosu

Atanamayan Kürtçe öğretmenleri, okullardaki seçmeli Kürtçe derslerini verebilmeleri için atamalarının yapılması çağrısında bulundu.

Kürtçe öğretmenlerinden atama protestosu
Paylaş

Üniversitelerde Kürdoloji eğitimi alan, ancak atanamayan Kürtçe öğretmenleri Feqiyê Teyran Parkı'nda kitle örgütlerinin de desteğiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Erbane çalarak, “Ez mamosteyê xwe dixwazim”, “Zimanê min nasnameye min e” ve “Kürtçe öğretmenlerine verilen sözler neden tutulmuyor” dövizleri taşıyan öğretmenler, sık sık “Bê ziman jiyan nabe” sloganı attı. Kürtçe öğretmenleri adına konuşan Mehmet Ali Alçiçek, Kürt halkının onlarca yıldır varlığını korumak adına ana dili için mücadele ettiğini belirterek, "Bu anlamda biz yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken hayatın her alanında anadilin ön plana çıkması ve gündemde yer almasını arzuluyoruz” dedi.

Kürtçe öğretmenlerinin atamasının yapılmaması sorununu anadili sorunundan bağımsız görmediklerinin altını çizen Alçiçek, "Okullara konulan seçmeli Kürtçe derslerini önemsiyoruz, fakat bu dersleri vermesi için üniversitede yetiştirilen Kürtçe öğretmenlerinin hala atanmaması, bu konuda samimi olunmadığına işaret ediyor. Anadilimiz kırmızı çizgimizdir. Kürtçe öğretmenlerine verilen sözler yerine getirilmelidir” çağrısı yaptı.

Mardin'de açlık grevine başlayan Kürtçe öğretmenlerinin durumuna da dikkat çeken Alçiçek, “Mardin’deki Kürtçe öğretmenlerinin başlattığı açlık grevini selamlıyoruz. Eğer duruma bir açıklık getirilmezse biz de arkadaşlarımız gibi açlık grevine başlayacağımızı bütün yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz" dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Venedik Film Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Kızıltepe\'de çiftçiler trafo binasını işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...