27 Ağustos 2014 16:38

Davutoğlu, Erdoğan ne dediyse onu söyledi

Başbakan Erdoğan’dan sonra AKP Genel Başkan Adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kongrenin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’nda kürsüye çıktı.

Davutoğlu, Erdoğan ne dediyse onu söyledi
Paylaş

Başbakan Erdoğan’dan sonra AKP Genel Başkan Adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kongrenin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’nda kürsüye çıktı. Davutoğlu, AKP’nin 12 yıllık geçmişinden, Gezi direnişinde yaşananlara, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonundan cemaatle mücadeleye kadar Başbakan Erdoğan’ın söylediklerinin neredeyse aynısını söyledi.

SELAMLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Davutoğlu, “Hz. Muhammed’e, Hacıbayram’a selam”la başladı konuşmasına. Davutoğlu, “Bir 26 Ağustos sabahı etrafındaki Kürt, Zaza, Türk’le yürüyen Alparslan Gazi’ye selam olsun…92 yıl önce istiklal için yola Gazi Mustafa Kemal’e ve istiklale selam olsun. Yine bir ağustos günü ayağa kalkan ve kaldıran bir milleti yeni bir idealle buluşturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun!” diyerek devam etti.

Erdoğan’ın “veda kongresidir” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “Bu bir veda kongresi değil, bu bir vefa kongresi, ahitleşme kongresi. Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi.
Son 12 yıl içerisinde büyük inşalar yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, “600 yıldan sonra 2001’de Türk devleti büyük çıkmaza girmişti. AK Parti hareketi yeni bir medeniyet ihyası için ayağa kalktı” diye konuştu.

‘2053’TE HAYAL ETTİM’

2013’teki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık’ta da kumpasların kurulduğunu ileri süren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: “‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın. 30 Mart’ta mitinglere çıkarken bir baba 10 yaşındaki çocuğunu yanıma getirdi. ‘Çabuk büyü bize adam lazım’ dedim. O küçük çocuk ‘Ben aradığınız adamım’ dedi. O kardeşimizi 2053’te hayal ettim. Gencinden yaşlısından herkese adam gibi adamlar peşinde yürümek istiyor”

Davutoğlu’nun konuşmasında, Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek hitap etmesi de dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TVEM’de anlaşma bozuldu

SONRAKİ HABER

Putin ve Poroşenko anlaşamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...