02 Temmuz 2011 08:50

Vakıf üniversitesi çalışanları seslerini yükseltti

Vakıf Üniversitesi çalışanları, ağır ve güvencesiz çalışma koşullarını protesto etti.Galatasaray Lisesi önünde toplanan vakıf üniversitesi çalışanlarına Sosyal-İş Sendikası, Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Alman Sendikalar Birliği de destek verdi.Basın açıklamasını okuyan Maltepe Ü

Vakıf üniversitesi çalışanları seslerini yükseltti
Paylaş

Galatasaray Lisesi önünde toplanan vakıf üniversitesi çalışanlarına Sosyal-İş Sendikası, Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Alman Sendikalar Birliği de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Maltepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Burcu Yılmaz, Vakıf Üniversitelerinin ticari mantıkla yönetildiğini söyledi. Vakıf üniversitelerinin  kurucuların, sahibi oldukları diğer işletmelerle aynı ticari zihniyet üzerinden işlettiğini ifade eden Yılmaz, “Kurucular, ‘Parasını ben verdim, ben ne dersem, nasıl istersem öyle olur’ tavrını dayatıyorlar” dedi.

Akademik kadrolara yoğun çalışma koşullarının dayatıldığını söyleyen Yılmaz, “Günlük normal mesainin yanında akşam vakitlerine çekilen lisans üstü derslere de girme şartı koşulan akademik kadrolar hangi ara akademik çalışma yapacak” diye sordu.

Eylemde konuşan Alman Sendikalar Birliği üyesi Thomas Sablowski de Alman Üniversitelerinde eleştirel düşüncenin ölümle karşı karşıya olduğunu söyledi. Pek çok Alman eğitimcinin güvencesiz çalışma koşulları altında çalıştığını belirten Sablowski, “Sorunlarımız benzer, bu yüzden hep beraber olalım ve örgütlenelim” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTK bugün Diyarbakır’da toplanıyor

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Madımak'ı unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa