27 Ağustos 2014 12:01

Cömert’in katil zanlısı polisin tutuklanma talebi reddedildi

Hatay’da Gezi Parkı eylemleri arasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in katil zanlısı Polis Ahmet Kuş’un tutuklanması istemiyle yapılan başvuru, Hatay 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince reddedildi. Cömert'in davası 15 Eylül'de Balıkesir Adliyesi'nde görülmeye devam edilecek.

Cömert’in katil zanlısı polisin tutuklanma talebi reddedildi
Paylaş

Hatay’da Gezi Parkı eylemleri arasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in katil zanlısı Polis Ahmet Kuş’un tutuklanması istemiyle yapılan başvuru, Hatay 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince reddedildi. Güvenlik gerekçesiyle Yargıtay 5’inci Ceza Dairesince dosyası Balıkesir’e gönderilen Abdullah Cömert davasında, olası kasıtla adam öldürmek suçundan tutuksuz yargılanan Polis Memuru Ahmet Kuş’un tutuklanması için Cömert Ailesi’nin avukatı Hatice Can, 11 Temmuz’da Hatay 1’inci Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe verdi.

Dilekçesinde Kuş’un  tutuklanmayı gerektirir suçlardan olan olası kasıtla adam öldürmeden yargılandığını hatırlatan Can, Ankara’da Ethem Sarısülük’ü öldüren ve Ahmet Kuş gibi olası kasıtla adam öldürmek suçuyla yargılanan Polis Memuru Ahmet Şahbaz’ın tutuklanmasını hatırlattı. Can’ın başvurusunu görüşen mahkeme, Ahmet Kuş’un tutuklanması istemini reddetti. Mahkemenin kararını değerlendiren Hatice Can, kararın kendisine tebliği edilmediğini belirterek, “Kararı UYAP sisteminden gördüm ve gördüğüm kadarıyla da reddin gerekçesinde delillerde bir değişiklik olmadığı gösteriliyor” dedi.
 
‘YARGI TARAFINDAN KORUNUYOR’

Karardan bir süre sonra dava dosyasının esasının sistemden kapatıldığını belirten Can, kararı şöyle değerlendirdi: “Yargıtay kararı gelir gelmez heyet toplanmış, kağıt üzerinde duruşma yapmış ve dosyanın esasını kapatıp Balıkesir’e göndermeye karar vermiş. Kararı sistemden görmüştüm ama şimdi göremiyorum. Sonuçta bu sanığın kesinlikle mahkum olacağına dair bir inancım var. Tutuklanma talebimizin reddine gelince, kamu görevlileri veya devlet erkini kullanarak suç işleyenler ne yazık ki hem yargı tarafından hem de idare tarafından korunuyorlar.” Öte yandan güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e gönderilen Abdullah Cömert davasının 2. duruşması 15 Eylül 2014 tarihinde Balıkesir Adliyesinde görülecek. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Kongresinde muhalif gazetelere akreditasyon yok

SONRAKİ HABER

436 milyon liralık özel uçak Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...