26 Şubat 2011 20:08

Bahreyn’de ‘değişim’ sinyali

BAHREYN yönetimi, günlerdir gösteri düzenleyen Şiilerin öfkesini dindirmek amacıyla kabinede değişiklik yapma kararı aldı. Sünnilerin idaresindeki hükümette aralarında İskan, Sağlık ve Kabine İlişkileri bakanlarının bulunduğu bazı isimlerin değiştirileceği bildirildi. Henüz yönetim tarafından doğrulanmayan bu değişiklik ko

Bahreyn’de ‘değişim’ sinyali
Paylaş

BAHREYN yönetimi, günlerdir gösteri düzenleyen Şiilerin öfkesini dindirmek amacıyla kabinede değişiklik yapma kararı aldı. Sünnilerin idaresindeki hükümette aralarında İskan, Sağlık ve Kabine İlişkileri bakanlarının bulunduğu bazı isimlerin değiştirileceği bildirildi. Henüz yönetim tarafından doğrulanmayan bu değişiklik konusunda bilgi veren kaynaklar, kabineye yeni gelecek isimler konusunda ise bilgi vermedi.
Diğer bazı kaynaklar ise eski bir muhalif politikacı olan Çalışma Bakanı Mecid al-Alavi’nin İskan Bakanı olabileceğini belirtti. Ayrıca Şii hükümette üst bir pozisyonda bulunan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Nazar al-Baharna’nın da Sağlık Bakanı olabileceği belirtiliyor. Kabinede değiştirilecekler arasında Kabine İlişkileri Bakanı Şeyh Ahmed bin Attiatullah al-Khalifa de bulunuyor. Şeyh Ahmed’in, 2006 yılında ortaya çıkarılan Şii muhalefeti bastırmaya yönelik bir hükümet planının parçası olduğu iddia edilmişti. hükümet ise planı yalanlamıştı.
1990 yılından bu yana en şiddetli eylemlerin yaşandığı Bahreyn’de 7 kişi hayatını kaybetti. Başkent Manama’daki İnci Meydanı’nı dolduran Şii göstericiler, kabinenin tamamının istifasını ve yeni bir anayasa yazılmasını istiyor. Kral tarafından atanan şu anki kabinenin 3’te ikisini kraliyet ailesinden isimler oluşturuyor.
Yönetimin Sünnilerin elinde olduğu Bahreyn’de halkın yüzde 70’ini ise Şiiler oluşturuyor. Bahreyn Veliaht Prensi Şeyh Salman bin Hamad al-Khalifa, muhalefete diyalog toplantıları önermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır ordusu gerçek yüzünü gösterdi

SONRAKİ HABER

Irak’ta rafineriye saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...