27 Ağustos 2014 08:00

Maraş’ta Suriyeli mültecilere saldırı

Maraş’ta Suriyeli mültecilerle çıkan kavgayı bahane eden bir grup Suriyelilere saldırmak istedi. Suriyeli aileler polis tarafından tahliye edildi.

Maraş’ta Suriyeli mültecilere saldırı
Paylaş

Maraş’ta Suriyeli mültecilerle çıkan kavgayı bahane eden bir grup Suriyelilere saldırmak istedi. Suriyeli aileler polis tarafından tahliye edildi.

Olay, Hacı Bayram Veli Mahallesi 19. Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, mahallenin kahvehanesinde oturan bir grup Suriyeli ile Türkiye vatandaşlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya tutuşan gruptakiler birbirlerine bıçakla saldırdı. Kavgada Gökhan Kirik (22) kimliği belirlenemeyen Suriye uyruklu bir kişi tarafından sırtından bıçaklandı. Suriye uyruklu bir kişi ise başından yaralandı. Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Polis, bıçaklı kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekibi delil araştırması yaptı.

SURİYELİ AİLELER MAHALLEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Kavganın ardından bir grubun Suriyelilere saldırmak için mahallede toplanması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede toplanan kalabalık, Suriyelilerin mahalleden çıkartılmasını istedi. Bunun üzerine Polis mahallede oturan Suriyeli aileleri minibüslere bindirerek çandır kente tahliye etti. Tahliye sırasında bazı Suriyeli kadınlar gözyaşı döktü.

Kavgada yeğeninin bıçaklandığını söyleyen Alaeddin Kılcı, "Kendi memleketimizde mülteci durumuna düşmek istemiyoruz. Çeksinler gitsinler memleketlerine, bunlar zaten burada yaşamakla kendi memleketlerine ihanet edip vatan hainidir bunlar. Suriye’de savaş var, bunlar burada yedikleri önünde, yemedikleri arkasında bunlar böyle geçiyor. Bizim buradaki yeğenimize, kardeşimize, canımıza bıçak atıyorlar. Sen gel bunu hazmet, çok kızgınız. Bunları Kahramanmaraş’ta istemiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Su çürüdü

SONRAKİ HABER

Putin, Poroşenko ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...