26 Ağustos 2014 20:50

‘Alkumru: Cinayet mahalli, Limak: Seri katil’

İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda Limak Holding’e ait Alkumru Barajı’nda 6 kişinin hayatını kaybetmesi protesto edildi.

‘Alkumru: Cinayet mahalli, Limak: Seri katil’
Paylaş

İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda Limak Holding’e ait Alkumru Barajı’nda 6 kişinin hayatını kaybetmesi protesto edildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi(İSİG)’nin çağrısıyla, Botan, Kuzey Ormanları, 3. Köprü ve Garipçe’de yaşanan iş cinayetlerine dur demek için bir araya gelen halk “Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya, iş cinayetlerine artık yeter dedi” Ekoloji Meclisi, İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın da destek verdiği eylemde Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapıldı. “Alkumru: Cinayet mahalli, LİMAK: Seri katil” yazılı pankart önünde oturan eylemciler, Karadeniz’de yapılan HES projelerine de “Halk için değil rant için HES” diyerek tepki gösterdi. Eylemde sık sık “Kaza, kader değil iş cinayeti” ve “Sağlıklı ve güvenceli çalışmak istiyoruz” sloganları atıldı.

Oturma eyleminde sonra basın metnini okuyan İSİG üyesi Prof. Dr. Fatoş Osmanağaoğlu, “Suyun ticarileştirilmesinin ağır sonuçları olduğunu, yapılan her HES ve barajın hem bölge insanını hem de yerel halkın geçimini de sağladığı doğayı yok ettiğini görüyoruz” dedi.

Siirt’te yaşanan faciadan Limak kadar devletin de sorumlunu ifade eden Osmanağaoğlu, “AKP iktidarı ülkenin her yerindeki nehirleri, dereleri, havzalarını ve oradaki yaşamı yok etmek pahasına sermayeye devrediyor. Tarım alanları, meralar kullanılamaz hale getirilip, yerel halk göçe zorlanıyor” şeklinde konuştu. Osmanağaoğlu, Alkumru barajının açıldığı Eylül 2011’den bu yana 20 kişinin öldüğünü ve buna rağmen Limak’ın hiçbir önlem almadığını dolayısıyla burada kasıtlı bir cinayet olduğunu belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)


 
 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar savaşı reddetti

SONRAKİ HABER

MT Reklam işçisine uluslararası destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...