26 Ağustos 2014 17:21

'Reyhanlı davası sanığı Nazik, Bakan Ergin’le görüşüyordu'

Reyhanlı'da iki ayrı noktada gerçekleşen ve 53 kişinin yaşamını kaybettiği patlamanın davası, bir buçuk yılın ardından başladı. Davanın önemli isimlerinden Sanık Nasır Eskiocak, savunmasında Reyhanlı Katliamı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ilişkisine dair ciddi iddialarda bulundu. Duruşma sonucunda 5 kişi tahliye edildi.

\'Reyhanlı davası sanığı Nazik, Bakan Ergin’le görüşüyordu\'
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana


Reyhanlı'da iki ayrı noktada gerçekleşen ve 53 kişinin yaşamını kaybettiği patlamanın davası, bir buçuk yılın ardından başladı. Davanın önemli isimlerinden Sanık Nasır Eskiocak, savunmasında Reyhanlı Katliamı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ilişkisine dair ciddi iddialarda bulundu. Eskiocak, olayın planlayıcısı olduğu iddia edilen ünlü kaçakçı ve firari sanık Yusuf Nazik ile Sadullah Ergin arasında ilişki olduğunu iddia etti. Eskiocak, kaçakçılık yapan Nazik ile Ergin arasındaki ilişkinin Ergin’in avukatlık yaptığı döneme dayandığını söyledi. Eski bakan ile patlamaya adı karışmış uyuşturucu kaçakçısı arasındaki bağlantı aydınlatılmayı bekliyor.

Patlamaların planlayıcısı ve faili olmakla yargılanan Eskiocak, talimatları aldığını iddia ettiği Yusuf Nazik’in, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve bir MİT elemanı ile sadece onlarla konuşmak için kullandığı özel bir cep telefonu hattından sık sık görüştüğüne tanık olduğunu söyledi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ MEDYAYA YANSIMIŞTI

Suriye’de ÖSO tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen Eskiocak patlamaların faili ve planlayıcısı olarak yargılanıyor. Eskiocak, patlayan araçları ayarlayıp olay yerine götürdüklerini ancak araçlarda patlayıcı değil uyuşturucu bulunduğunu sandığını söyledi. Suriye sınırında uluslararası kaçakçılık yapan Nazik’in, Reyhanlı’da iki farklı noktada gerçekleşen patlamaların planlayıcısı olduğu iddia ediliyor. Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak’ın olayla ilgili telefon görüşmeleri medyaya yansımıştı. Görüşmelerde Nazik’in Eskiocak’a talimat verdiği görülüyordu.

SANIKLAR GETİRİLMEDİ

Reyhanlı’da davasında tutuklu sanıklar duruşmaya getirilmiyor. Tutuklu sanıkların ifadeler sesli görüntülü yargılama sistemi üzerinden cezaevinden alınmaya çalışılıyor. 14 sanık tutuklu olmasına rağmen cezaevinde SEGBİS için düzenlenen salonda aynı anda en fazla 4 sanık oturabiliyor. Dosya avukatlarından İHD MYK Üyesi Tugay Bek, sanıkların birbirlerinin ifadelerini duyma imkanı olmadan savunma yapmak durumunda kaldıklarını belirterek   duruşma salonu ile tutuklu sanıklar arasında sağlıklı bir iletişim kurulamadığını aktardı. Bek, “Bu şartlar altında 44 klasörlük bu davada sağlıklı bir yargılama yapıldığını söylemek mümkün değil” şeklinde konuştu.

SANIKLARINDAN 5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Reyhanlı patlaması ile ilgili davada tutuklu sanıklardan 5'i serbest bırakıldı.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saat 10.00 sıralarında başlayan dava, akşam 21.00'da sona erdi. Davada tutuklu sanıklardan Ali Düzel, Hacel Sat, Ferdi Gazel, Yıldıray Çetin ve İlhan Küçükdüveyki serbest bırakılırken 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşma tarihi ise 24 Kasım olarak belirlendi.

 

ÖNCEKİ HABER

Hamas: Gazze\'de kalıcı ateşkes sağlandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Valiliği eşbaşkanlık için mahkemeye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...