26 Ağustos 2014 10:43

Hollande'dan 'sosyalist muhaliflere' geçit yok

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls’a oluşturacağı yeni kabinede, “sosyalist muhaliflere” yer vermeme uyarısında bulundu.

Hollande\'dan \'sosyalist muhaliflere\' geçit yok
Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls’a oluşturacağı yeni kabinede, “sosyalist muhaliflere” yer vermeme uyarısında bulundu.

Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg ile Başbakan Manuel Valls arasında yaşanan tartışma, kabinenin feshedilmesiyle sonuçlanmıştı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Valls’in sadece Montebourg’u değiştirmek yerine neden bütün kabinenin istifasını sunduğu konusunda soru işaretlerinin olduğu ifade edilmişti. Bu adımın kabinede daha fazla bakanın değişmesine yol açabileceğine de dikkat çekilmişti.

Guardian’ın haberine göre Hollande’nin Valls’a kemer sıkma politikalarını eleştirmeyecek isimlerden oluşan bir hükümet kurması konusunda uyarıda bulunduğu belirtiliyor.

Montebourg, bir süredir başbakana açıktan Almanya’nın AB ülkelerine dayattığı kemer sıkma planlarına karşı çıkması çağrısında bulunuyor. Montebourg ayrıca işverenlerden daha fazla vergi alınmasının kolaylaştırılması ve sosyal alanda yapılan kısıtlamaların durdurulmasını da istiyor. Montebourg’un parti içinde sol kanat tarafından da önemli destek aldığı ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bekaroğlu’dan CHP açıklaması

SONRAKİ HABER

100\'ü aşkın Afrikalı göçmenin cansız bedeni sahile vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...