25 Ağustos 2014 22:22

Munzur Su’da grev zaferle sona erdi

DİSK’e bağlı Gıda İş sendikası ile Munzur Su A.Ş arasında sendikanın tanınmaması üzerine başlayan anlaşmazlık sonrası 4 gündür devam eden grev, işçilerin kazanımıyla sonuçlandı.

Munzur Su’da grev zaferle sona erdi
Paylaş

Dersim'de DİSK’e bağlı Gıda İş sendikası ile Munzur Su A.Ş arasında sendikanın tanınmaması üzerine başlayan anlaşmazlık sonrası Munzur Su işçileri greve çıkmıştı. 

4 gündür devam eden grev sonrası işveren bugün(25 Ağustos Pazartesi) sendikaya çağrı yaptı ve bir toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmede işveren, sendikayı tanıdıklarını ve sendikayla toplusözleşme görüşmelerine yarın(26 Ağustos Salı) sabahtan itibaren başlayarak, 1 ay içinde görüşmeleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Gıda-İş yöneticileri ise 4 günlük grev sebebiyle hiçbir işçiye disiplin cezası uygulanmamasını, soruşturma açılmamasını; grevde geçen süre için işçilerin ücretlerinin ödenmesini; sendika temsilcilerinin tanınmasını ve işyerindeki bütün görüşmelerin temsilci işçilerle yapılmasını; mevsimlik olarak çalışan işçilere süreklilik sağlanmasını talep etti.
Sendikanın bu talepleri de kabul etmesi sonrası, Gıda-İş yöneticileri durumu işçilere bildirdi. İşçilerle yapılan toplantıda, bütün işçilerin ortak iradesiyle grev sonlandırıldı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Futbolcunun ölümü sonrası Cezayir\'de tüm maçlar ertelendi

SONRAKİ HABER

\'Hedef Kuzey Lübnan\'da İslam Devleti kurmaktı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...