25 Ağustos 2014 18:20

Polis yoğunluğu Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Kızılay Meydanı Güvenpark’taki polis yoğunluğunu TBMM gündemine taşıdı.

Polis yoğunluğu Meclis gündeminde
Paylaş

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Kızılay Meydanı Güvenpark’taki polis yoğunluğunu TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Aylin Nazlıaka, Kızılay Meydanı’nda bulunan Güvenpark’ın; heykelleri, havuzu, asırlık ağaçları ile Ankara’nın en güzel parkları arasında yer aldığını belirtti.

POLİS DEVLETİ GÖRÜNTÜSÜ

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı parkın, Başkent Ankara’nın da önemli sembollerinden biri olduğunu söyleyen Nazlıaka şunları kaydetti: “Ancak, Güvenpark’ın önemli bir bölümü uzun süredir çevik kuvvet tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Demir bariyerler, TOMA’lar, tam teçhizatlı polislerle adeta bir polis devleti görüntüsü yaratmaktadır. Parkta sık sık kimlik kontrolü yapan polislerin vatandaşlara adeta potansiyel suçlu gibi davrandığına ilişkin şikayetler artmış durumdadır. Parkın çocuk oyun grubunun bulunduğu bölümünün polis bariyerleri arasında kalması yaratılan tablonun ne kadar kötü ve ürkütücü boyutta olduğunu gösterir niteliktedir.”

‘PARK EMNİYETE Mİ TAHSİS EDİLMİŞTİR?​’

Nazlıaka, bu bağlamda İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya cevaplaması için şu soruları yöneltti: “Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi tahsis edilmiştir? Burada bulunan polisler hangi karara göre bu alanı kullanmaktadır? Kararı alan kurum ve kararın tarih ve sayısı nedir? Başkentin orta yerinde güvenlik zafiyeti varmış izlenimi yaratan, her an bir toplumsal olay çıkacakmış görüntüsü veren bu manzara ülkemize yakışmakta mıdır? Başbakanlık ve Güvenpark arasında çiçekçilerin de yer aldığı sokak hangi gerekçe ve kararla Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiştir? Kararı alan kurum, kararın tarih ve sayısı nedir? Bu sokaktan geçen vatandaşlarımız gelişigüzel yapılan kimlik kontrolü ile neden rahatsız edilmektedir? Bu durum Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında yer alan polisin vizyon ve misyonu tanımına uymakta mıdır? Güvenpark’ta çocuk oyun grubunun bulunduğu alan polisler tarafından demir bariyerlerle çevrilmiştir. Bu çocuk hakları ihlali değil midir?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Su işçileri kararlı

SONRAKİ HABER

1 Eylül’de barış barikatları kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa