25 Ağustos 2014 17:09

Haber-İş’te yine yolsuzluk iddiaları

Haber-İş Sendikası yine yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda sendikanın eski Genel Başkanları Cengiz Teke ve Ali Akcan yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Haber-İş’ten kongrelerle uzaklaştırılmışlardı. Yeni yolsuzluk iddiası da mevcut Genel Başkan Veli Solak’ın başını ağrıtacak gibi. parlamentohaber.com’un haberine göre sendikanın Antalya’da bulunan otelinde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

Haber-İş’te yine yolsuzluk iddiaları
Paylaş

Haber-İş Sendikası yine yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda sendikanın eski Genel Başkanları Cengiz Teke ve Ali Akcan yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Haber-İş’ten kongrelerle uzaklaştırılmışlardı. Yeni yolsuzluk iddiası da mevcut Genel Başkan Veli Solak’ın başını ağrıtacak gibi.

parlamentohaber.com’un haberine göre sendikanın Antalya’da bulunan otelinde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

Yolsuzluk nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının harekete geçtiğini  iddia eden parlamentohaber.com, yolsuzlukları şöyle sıraladı, “Otelin işletmesini yapan Telpo Turizm Tic.Ltd. Şirketi de sendikanın ve Piyav Vakfının iştirakidir. Telpo Turizm Tic. Ltd. şirketi Genel Müdürü Kemal İlçioğlu’dur. Telpo Turizm Tic. Ltd. Şti. Kemer Şube Müdürü Kemal Eres’dir. Aynı zamanda otelin Satın Alma Müdürüdür. Kemal Eres, Haber-İş Genel Mali Sekreteri Kemal İlçioğlu’nun kayınbiraderidir. Otelin Operasyon Müdürü Orhan Solak Genel Başkan Veli Solak’ın Amcaoğludur ve ilkokul mezunu olup, hiçbir turizm deneyimi bulunmamaktadır. Tek Başına imza yetkilisidir. Haber-İş Genel Mali Sekreteri Kemal İlçioğlu ile Genel Başkanın kardeşi Ümit Solak, Misyon Turizm ve Tic. Ltd Şti adı altında kendi adlarına acenta satın aldığı ve yine kendi adlarına Barones (Kemer Liman Başkanlığına kayıtlı) isimli yat satın aldıkları, bu şekilde otel gelirlerinden kendi şirketlerine maddi kaynaklar aktardıkları iddiası var.”

Misyon Turizm ve Ticaret Limited Şirketi bu yat ile Telpo Turizm ve Tic. Ltd. Şirketi aracılığı ile Grand Haber Hotel müşterilerine  (bedeli otelden tahsil edilmek üzere) ücretsiz yat turu sağlamaya başlarken, yapılan yat turlarına Grand Haber Otel’den yiyecek ve içecek malzemeleri verildiği, ancak bu malzemelerin yatta müşterilere ekstra olarak satıldığı ve geliri Misyon Turizm ve Tic. Ltd. Şirketi’ne gittiği iddiasında bulunan haber sitesi, “Grand Haber Hotel’in kasasına girmesi gereken gelir gelmediği gibi malzemeler kullanılarak da otel maddi olarak iki kere zarara sokulmuştur” ifadelerine yer veriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Limak’tan sit alanına termik

SONRAKİ HABER

Sendikadan destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa