25 Ağustos 2014 16:48

‘Hasret için dayanışmayı büyütelim’

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, boşanmak istediği için Hasret K.’yi tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara’nın tutuklanmasını talep etmek ve görevini yapmayan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere yarın Kartal Anadolu Adliyesi’nde olacak

‘Hasret için dayanışmayı büyütelim’
Paylaş

Duygu AYBER
İstanbul


Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, boşanmak istediği için Hasret K.’yi tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara’nın tutuklanmasını talep etmek ve görevini yapmayan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere yarın Kartal Anadolu Adliyesi’nde olacak. Şiddet gören tüm kadınlara etkin koruma verilmesi gerektiğini vurgulayan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’ndan Filiz Karakuş, tüm kadınları Hasret ile dayanışmak için eyleme destek vermeye çağırdı.

İstanbul Çekmeköy’de 8 Ağustos günü çocuklarının önünde boşanmak istediği kocası tarafından 43 yerinden tornavidayla yaralanan Hasret K.’ye, 15 yıllık evlilikleri boyunca defalarca şiddet görmesine rağmen koruma verilmemesi üzerine mahallelinin sahip çıkmasının ardından kadın örgütleri de Hasret’in yanında olacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Hasret K.’yi evinde ziyaret eden Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’ndan Filiz Karakuş, “Onlarca başvuruya, öldüresiye saldırıya uğramasına rağmen Yakup Kara’nın tutuklanmaması tesadüf değil. Ancak Hasret’in ayakta durmak için direnişine omuz veren ve Hasret’i korumak için seferber olan mahalleliye her zaman tanık olmuyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Alsancak yerinde yenilensin

SONRAKİ HABER

Polisin dövdüğü hamile kadın bebeğini kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...