25 Ağustos 2014 15:39

Eğitimci MEB'e öfkeli

Eğitim Sen üyeleri geçtiğimiz hafta açıklanan yönetici atamalarına, rotasyon dayatmasına, okul öncesi eğitimde ikili eğitime geçilmesine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarında yaşanan mağduriyete ve özel okullara kıyak yapılmasına karşı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüdü.

Eğitimci MEB\'e öfkeli
Paylaş

Eğitim Sen üyeleri geçtiğimiz hafta açıklanan yönetici atamalarına, rotasyon dayatmasına, okul öncesi eğitimde ikili eğitime geçilmesine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarında yaşanan mağduriyete ve özel okullara kıyak yapılmasına karşı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüdü.

Güvenpark’ta bir araya gelen eğitimciler “Eğitim haktır satılamaz”, “Zorunlu rotasyon sürgün demektir”, “Eğitime bütçe okullara ödenek” sloganlarıyla Bakanlığa yürüdü. MEB önünde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, velileri özel okullara yönlendirmek amacıyla Hükümetin 250 bin öğrenci için 800 milyon TL “destek” verecek olmasını eleştirdi. Hükümetin son 12 yıldır her fırsatta özel okullara yönelik teşvik politikaları geliştirmek için olmadık yollar denediğini dile getiren Karaca, Eğitimin devlet tarafından herkese eşit koşullarda ve parasız olarak sunulması gerektiğini söyledi.

Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul yöneticisinin, MEB`de görev alan ve tamamına yakını “siyasal kadro” olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirildiğini söyleyen Karaca, “Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans ve sendikal aidiyetler doğrudan belirleyici hale gelmiştir. Değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmelidir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi sürecinde siyasi ya da sendikal referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır” dedi. Meclis’teki torba yasa düzenlemesiyle yeniden gündeme getirilen zorunlu rotasyon uygulamasını da kabul etmeyeceklerini ifade eden Karaca, Meclis’teki düzenleme ile öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması getirilmesinin eğitimde yeni bir kaosun habercisi olduğunu dile getirdi. Eylemde, öğrenci ve velilerin TEOG mağduriyetine de dikkat çekilirken, eğitimciler, TEOG sonrası 40 bin öğrencinin zorunlu olarak imam hatiplere, 94 bin öğrencinin meslek liselerine kaydedildiğini, 20 bin öğrencinin ise hiçbir okula kaydının yapılmadığına dikkat çektiler. (Ankara/EVRENSEL)  


EĞİTİM SEN 'YANDAŞ' ATAMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Eğtim Sen İzmir 6 Nolu Şube, sendika üyesi okul müdürlerinin atamalarında yaşanan hak ihlallerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, muhalif eğitimcilerin tasfiye edilerek yerlerine yandaş yöneticilerin atandığına dikkat çekti.

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube, sendika üyesi okul müdürlerinin atamalarında yaşanan sorunlara ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda eğitim emekçisinin yanı sıra CHP Milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu da katıldı.

Toplantıda konuşan Şube Başkanı İdil Uğurlu, yapılan son yönetici atamalarında İzmir'de adeta müdür kıyımı yaşandığını ifade etti. Uğurlu, atamalarda siyasal iktidara yakın kadrolara öncelik tanınarak muhalif eğitimcilerin tasfiye edilmeye çalışıldığını söyledi. Tüm kesimleri bu haksız uygulama karşısında mücadeleye çağıran Uğurlu, "Kendi okulundan velilerin öğretmenlerin ve öğrencilerin tam puanını alan müdürler kendisinin resmi bile görmemiş siyasal kadroların yandaş sendika desteği ile verdiği puanlarla kıyıma uğratmıştır. Bu kıyıma hep birlikte dur demek için tüm eğitim emekçilerine ve duyarlı kesimleri Eğitim Sen ile mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

'TÜRKİYE TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK TASFİYE'

CHP Milletvekili Musa Çam da okul müdürlüğüne atanacak kişilerin listelerinin çok önceden hazırlanarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildiğini ileri sürerek, Türkiye tarihi boyunca eğitimde en büyük tasfiyenin yaşandığını söyledi.

Atamalarda yaşanan sorunlar nedeniyle Eğitim Sen 2 Nolu Şube üyeleri de Çiğli ve Bayraklı ilçe milli eğitim müdürlüklerine itiraz dilekçeleri verdi. (DİHA)










 

ÖNCEKİ HABER

\'AOÇ bitti sıra vadilerde\'

SONRAKİ HABER

Merkel Ukrayna’da uzlaşma peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...