25 Ağustos 2014 08:26

Baraj faciasında 5 kişinin cesedine ulaşıldı

Alkumru Barajı'nda kapaklarının açılması sonucu su altında kalan, aralarında çocukların da olduğu 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Baraj faciasında 5 kişinin cesedine ulaşıldı
Paylaş

Kapaklarının açılması sonucu su altında kalan Alkumru Barajı'nda aralarında çocuklarında olduğu 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Siirt'te dün merkeze bağlı Kayaboğaz köyü yakınlarında bulunan Çêlik mevkiindeki Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapaklarının açılması sonucu Botan Nehri'nde kaybolan yurttaşlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gece karanlığına rağmen süren çalışmalarda Kayaboğaz (Xerte) köyü ile Sağlarca ( Billoris) köyü arasındaki 10 kilometrelik alanda yapılan arama çalışmalarında 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Piknik yaptıkları sırada azgın baraj sularına biran da kapılan ilk olarak 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer cansız bedenine ulaşılmış ardından Betül Parlaküşer (8), Fikret Tente, Ahmet Tente, Osman Parlaküşer'in de cansız bedenlerine ulaşıldı.

Toplam 6 kişi oldukları belirtilen suya kapılanlardan Şeval Parlakuşer için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Limak Yatırım tarafından, Botan Çayı üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı ve Kirazlık Hidroelektrik Santrali'nin kapaklarının saat 15.30 sıralarında açılması üzerine Pazar günü pikniğe giden yurttaşlar sel sularının arasına gömülmüştü.
Piknik yapanlar, herhangi bir uyarıda bulunulmadan açılan baraj ve HES santrali kapaklarından dökülen suların altında kalmıştı.

YAŞAMINI YİTİRENLER OTOPSİ ARDINDAN DEFNEDİLECEK
 
Faciada yaşamın yitiren kardeşler Fikret ve Ahmet Tente, Osman Parlaküşer, çocukları Betül ve Şeval Parlaküşer'in Siirt Devlet Hastanesi morgunda otopsileri yapılıyor. Yapılacak otopsi işlemleri ardından Tente kardeşlerin cenazeleri Ulus Mahallesi Şêx Silêman Mezarlığı'nda, Parlaküşer'lerin cenazeleri ise Yeni Mahalle'de bulunan Zeviye Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Semanur Parlaküşer'e ulaşmak için ise nehirde arama çalışmaları devam ediyor. (DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram da hilafet ilan etti

SONRAKİ HABER

Uludağ’da uçurumda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...