24 Ağustos 2014 21:42

Cizre'de 'sarı alarm' verildi

Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nden tahliye edilen suyun yarattığı tehlike dolayısıyla Botan Çayı kenarında bulunan Şırnak'ın Cizre ilçesinde "sarı alarm" verildi.

Cizre\'de \'sarı alarm\' verildi
Paylaş

Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nden tahliye edilen suyun yarattığı tehlike dolayısıyla Botan Çayı kenarında bulunan Şırnak'ın Cizre ilçesinde "sarı alarm" verildi.

Siirt'te, Botan Çayı üzerinde kurulu bulunan Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin herhangi bir uyarıda bulunulmadan baraj kapaklarının açılmasının yol açtığı faciada sulara gömülen piknikçilerin kurtarılmasına dönük çalışmalar devam ederken, tahliye edilen suyun yarattığı tehlike dolayısıyla Şırnak'ın Cizre ilçesinde "sarı alarm" durumuna geçildi.

Barajdan bırakılan sularının yarattığı tehlike yüzünden ilçede belediye tarafından sık sık yapılan anonslarla "sarı alarm" durumuna geçildiği duyuruldu.
Yapılan anonslarda çay kenarında yaşayan yurttaşların derhal bulundukları bölgeyi terk ederek yüksek kesimlere çıkmaları uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarılar üzerine çay kenarında yerleşik durumda bulunan yurttaşlar hemen bölgeyi terk etti.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nce "Sarı İkaz" hallerinde yurttaşlardan şunları yapmaları bekleniyor:

"Hava saldırısı ihtimali var olduğunu işaret eden sarı ikaz, 3 dakika süren düz siren sesi ile duyurulur.

Bu ikazı duyunca; bina içindeki doğal gaz, hava gazı, elektrik, su ana anahtarlarını kapatınız. Yanan ocak, soba gibi şeyleri söndürünüz, kapı ve pencereleri kapatıp, perdeleri çekiniz, varsa maske, ilkyardım çantası yoksa gazlı bez, steril pansuman, hazır pansuman, flaster ve lüzumlu ilaçlar gibi ilk yardım malzemesi, pilli veya transistorlü radyo, el feneri, gemici feneri, gaz ocağı, mevsime göre palto, manto, pardesü ve diğer giyecekler gibi eşyalarla tabak, bardak, çatal, kaşık, içme ve kullanma suyu ve diğer ihtiyaçlar daha önceden sığınak yerinde hazırlanmamışsa sığınağa taşıyınız. Bu hazırlıkları bir kaç gün sığınakta kalacağınızı varsayarak yapınız.

Dışarıda bulunuyorsanız; ikaz haberini duyunca hemen sığınabileceğiniz bir sığınak veya sağlam bir bodrum, duvar dibi veya bir çukura yaklaşınız. Hemen gidilmesi mümkün ise evinize veya iş yerinize gidiniz." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da pilotlar iş bırakmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa