24 Ağustos 2014 16:23

Eskişehir’de otobüs zammına tepki

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME’nin son toplantısında Eskişehir’deki toplu ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Merkezine zam için başvuran Özel Halk Otobüsçüleri Odasının talebi UKOME Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edildi. Karara göre, tam biniş ücreti 1 lira 55 kuruştan, 1 lira 80 kuruşa, indirimli biniş ücreti 1 lira 5 kuruştan 1 lira 25 kuruşa çıktı.

Eskişehir’de otobüs zammına tepki
Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME’nin son toplantısında Eskişehir’deki toplu ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Merkezine zam için başvuran Özel Halk Otobüsçüleri Odasının talebi UKOME Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edildi. Karara göre, tam biniş ücreti 1 lira 55 kuruştan, 1 lira 80 kuruşa, indirimli biniş ücreti 1 lira 5 kuruştan 1 lira 25 kuruşa çıktı. Tam bilet fiyatı 1 lira 90 kuruştan, 2 lira 40 kuruşa; indirimli bilet 1 lira 80 kuruştan 2 lira 25 kuruşa çıktı.

Yapılan bu zamlar Eskişehir kamuoyunda tepki topladı. Zamlara karşı ilk açıklamayı yapan TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, UKOME kararı ile 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak olan ulaşım zammının kabul edilemez olduğunu ifade etti.  Zamma gerekçe olarak Eskişehir Halk Otobüsçüler Esnaf Odasının ücretsiz binişlerin ve akaryakıt bakım onarım gibi masrafların artmasından şikayetçi olmasının gösterildiğini ifade eden Özalp, bunların zam için geçerli nedenler olmadığını belirtti. Özalp, “6495 sayılı Kanun’un 88. maddesi ile bütün şehirlerdeki toplu taşıma hizmetlerinden engellilerin, 65 yaş ve üzeri kişiler ile kimsesiz, muhtaç vatandaşların, gaziler ile şehit yakınlarının ücretsiz faydalanacağı düzenlemesi getirilmiştir. Bu hükümden de anlaşılacağı üzere yasa ile ilgililere tanınan bir hak, kurulması karar verilen bir zamma gerekçe olarak kullanılamaz” dedi.

Ayrıca uzun süredir akaryakıt fiyatlarının da 4.50- 5 TL/LT civarında seyrettiğini dile getiren Özalp, “Zamma gerekçe olarak gösterilen bu husus da geçerli değildir. Bu düşüncelerle tüketiciler olarak yapılan zammı kabul etmediğimizi ve alınan karar aleyhine her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve tüketimden gelen haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Ülkü Tamer’in

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu yüzünden hastenelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...