24 Ağustos 2014 12:36

Yüksekova'da Lice protestosunda çatışma

Yüksekova'da, Lice ve Varto'daki polis terörünü protesto eden gençlere polis müdahalesi sonucu gece geç saatlere kadar süren olaylar yeniden başladı.

Yüksekova\'da Lice protestosunda çatışma
Paylaş

Yüksekova'da, Lice ve Varto'daki polis terörünü protesto eden gençlere polis müdahalesi sonucu gece geç saatlere kadar süren olaylar yeniden başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Lice'de PKK mezarlığı ve Mahsum Korkmaz'ın heykeline yapılan saldırı ile Mehdin Taşkın'ın askerlerce katledilmesini ve Varto halkına uygulanan polis terörünü protesto eden YDG-H üyeleri ile polis arasında sabah saatlerinden itibaren yeniden çatışma başladı.

Dün ilçede başlayan ve gece saatlerine kadar Esentepe ile Yenimahalle mahallelerinde süren çatışmalar bu sabah gençlerin ilçe merkezinde barikat kurarak yolları trafiğe kapatması ile yeniden başladı. İlçe merkezinde birçok noktada barikat kurarak ateşler yakan gençler, Cengiz Topel Caddesi'ni trafiğe kapatarak, Oslo Oteli önündeki mobese direğini atılan molotoflar ile kullanılamaz hale getirdi. PKK ve PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan gençler, yoldan geçen araçları durdurarak, kimlik kontrolü yapmaya başladı. Ardından olay yerine gelen çok sayıda TOMA ve zırhlı araç gençlere plastik mermi ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Polis ve özel hareket timlerinin müdahalesine gençler molotof ve taşlar ile karşılık verince ilçenin birçok noktasında çatışmalar başladı.

Atılan gaz bombaları nedeniyle gaz bulutuna dönen ilçede gençler ile polis arasında çatışmalar devam ediyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tartıştığı eşini silahla başından vurarak katletti

SONRAKİ HABER

Aileler teşhis için Adli Tıp\'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa