23 Ağustos 2014 16:19

Mısır'dan Gazze'de acil ateşkes çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, bugün Kahire’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Mısır hükümeti, İsrail ile Filistinliler arasındaki müzakerelerin devam etmesi için süresiz ateşkes çağrısı yaptı.

Mısır\'dan Gazze\'de acil ateşkes çağrısı
Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, bugün Kahire’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Mısır hükümeti, İsrail ile Filistinliler arasındaki müzakerelerin devam etmesi için acil ve süresiz ateşkes çağrısı yaptı.

İsrail’in Gazze şeridine yönelik 47 gündür süren saldırılarında çoğunluğu sivil 2100'ü aşkın kişi yaşamını yitirdi.

HAMAS'TAN 4 İNFAZ DAHA

Öte yandan Maan News Hamas'ın, İsrail işbirlikçiliğiyle suçlanan 4 kişiyi daha infaz ettiğini duyurdu. Örgütün son 4 günde işbirlikçilik suçlamasıyla öldürdüklerinin sayısı 33’e çıktı. Hamas tutukladığı şahısları önce Askeri Devrim Mahkemesi’nde yargılıyor.

Filistin yasalarına göre İsrail’le işbirliğinin cezası idam. Ancak idam kararlarının devlet başkanı tarafından onaylanması gerekiyor. Hamas, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın meşruiyetini tanımadığı için bu onaya ihtiyaç duymuyor. 

Hamas, Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taraf olmasını desteklediğine dair yazılı bir belge gönderdi. UCM’ye taraf olması halinde Filistin, İsrail’i dava edebilecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, 2. Tabka operasyonunda da ağır kayıplar verdi

SONRAKİ HABER

Arap ülkeleri, IŞİD ve Suriye\'yi konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...