23 Ağustos 2014 13:17

Hasta tutuklu revire sevk edilmiyor

Astım, faranjit, bronşit hastası olan ve cezaevinde hastalıkları git gide ağırlaşan hasta tutuklu Cesim Kahraman, tahliye edilmek bir yana cezaevi revirine bile sevk edilmiyor.

Hasta tutuklu revire sevk edilmiyor
Paylaş

Astım, faranjit, bronşit hastası olan ve cezaevinde hastalıkları git gide ağırlaşan hasta tutuklu Cesim Kahraman, tahliye edilmek bir yana cezaevi revirine bile sevk edilmiyor. 23 yıldır tutuklu bulunan ve Bolu F Tipi Cezaevinde kalan  51 yaşındaki Kahraman, aynı zamanda Hepatit B taşıyıcısı. Durumu gittikçe ağırlaşan Kahraman, nisan 2014 tarihinde tahliye talebinde bulunmak amacıyla heyet raporu almak için Bolu Devlet Hastanesine sevk edildi. Kahraman’a astım, farenjit, bronşit hastalıkları ve Hepatit B taşıyıcısı olmasına rağmen “herhangi bir kronik hastalığının bulunmadığı” yönünde rapor verildi. Hastalıklarından ötürü günde 5 farklı ilaç alan buna rağmen “hastalığı tespit edilemeyen” Kahraman’ın söz konusu heyet raporu ile Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesinin de önüne geçilmiş oldu.

Ailesine gönderdiği son mektupla da durumunun gittikçe ağırlaştığını ve halen aynı koşullarda yaşadığına dikkat çeken Kahraman, hastanede kendisine rapor verilmediği gibi bu kez de cezaevi reviri tarafından hastaneye sevkinin dahi yapılmadığına dikkat çekti.

‘YETKİLİLER DUYARSIZ KALMAMALI’

Babasının durumuna ilişkin bilgin veren oğlu Mazlum Kahraman, “Babam gönderdiği son mektupta, durumunun daha da kötüye gittiğini ancak cezaevi reviri tarafından hastaneye sevkinin yapılmadığını söyledi. Zaten daha önce de hastaneye sevk edildiğinde, rapor verilmemişti” dedi. Babasının tedavi koşullarının sağlanabilmesi için bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini aktaran Kahraman, “Yetkililer bu konuda daha fazla duyarsız kalmamalı. Babamın durumu gittikçe kötüleşiyor ancak halen bir rapor dahi verilmedi. Bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

REVİRE ÇIKARMIYOR, BASINA BİLGİ VERMİYORLAR

Kahraman’ın revire sevk edilmeme nedenini sormak için aranılan Bolu F Tipi Cezaevi santralinde duran infaz koruma memuru ise konu ile ilgili basına bilgi veremeyeceklerini söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'da polisle silahlı çatışma: 1 ölü 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Sahil Güvenlikten ihbar skandalına yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...