23 Ağustos 2014 09:31

Soma’da verilen sözler tutulsun

Manisa'nın Soma ilçesinde, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde 'Madenciye verilen sözler tutulsun, Soma'nın yaraları sarılsın' yürüyüşü düzenlendi.

Soma’da verilen sözler tutulsun
Paylaş

DİSK/Dev Maden-Sen, Soma’da yaşanan maden katliamının üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen işçilere yönelik hiçbir düzenleme yapılmadığını ifade ederek, “Madenciye verilen sözler tutulsun, Soma’nın yaraları sarılsın. Taleplerimizin takipçisiyiz” dedi.

Dev Maden-Sen, Beşyol’da bulunan madenci heykeli önünde toplanarak Kaymakamlık binasına yürüdü. Kaymakamlık binası önünde yapılan açıklamada konuşan Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün katliamın ardından verilen sözleri unutmayacaklarını dile getirdi. Soma’nın adıyla anılan yasa taslığının TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandığı gün Ankara’ya gittiklerini hatırlatan Görgün, “Verilen sözlerin değiştirilmeden yasalaşmasını isteyerek haklarımızın takipçisi olduğumuzu belirtmiştik. Onlar meclisi tatile sokarak kamuoyunu ve Soma’yı oyalayıp unutturmak istediler. Başından 15 maddelik maden yasasının 160 maddelik torba yasaya çevrilmesi bir oyalama taktiğidir. Artık bu taktiği daha fazla sürdüremeyeceklerdir” dedi. Hükümete seslenen Görgün, “Soma işçilerine verilen sözler tutulmalı ve maden yasası torba yasadan ayrılarak 28 Ağustos’ta açılan mecliste görüşülmeli ve derhal çıkarılmalıdır” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da Soma ve tüm madenlerin TKİ’ye verilmesi gerektiğini dile getirdi. Beko, “Türkiye genelinde taşeronlaşmaya karşı mücadele ederek, Soma’ya taşeronu sokmayalım. TKİ Soma’yı çalıştırana kadar madenlere girmeyerek mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘ORTAK MÜCADELE VERİLMELİ’

DİSK Eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, yasanın bu haliyle işçi cinayetlerine çözüm olmayacağını komisyonda, sürekli anlattıklarını dile getirdi. Çelebi, çalışmayı insani şartlarda olduğu zaman savunduklarını belirterek, “Sendika ayrımı yapılmadan DİSK, Türk İş, Hak İş olarak işçiler için ortak mücadele etmeli, gerekirse Ankara’ya gidilmelidir” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise maden yasasının iki günde çıkabilecekken iki aydır bekletildiğine dikkat çekti. (Soma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehdin Taşkın devlet şiddetiyle 2 yaşında tanışmıştı

SONRAKİ HABER

Otobüs şarampole yuvarlandı: 42 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...