22 Ağustos 2014 17:43

Haniye: Ablukayı kaldırmayan bir anlaşma kabul edilemez

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Hamas’ın Gazze üzerindeki İsrail kuşatmasının kaldırılmasını sağlamayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini belirtti.

Haniye: Ablukayı kaldırmayan bir anlaşma kabul edilemez
Paylaş

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Hamas’ın Gazze üzerindeki İsrail kuşatmasının kaldırılmasını sağlamayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini belirtti.

Haniye, İsrail’i görüşmeleri, suçlarının üzerini örtmek için kullanmakla suçladı ve Filistin delegasyonunun adil taleplerini kabul etmesi gerektiğini dile getirdi.

Haniye, Mısır’ın başkenti Kahire’deki görüşmelerin çökmesinin sorumlusunun da İsrail olduğunu söyledi. İsrail saldırısında öldürülen 3 Hamas komutanı için de başsağlığı dileyen Haniye, “Tarih kanıtlamaktadır ki, İsrail, liderlerini öldürdükçe Hamas daha güçlü hale gelmektedir” dedi.

Hamas’ın üst düzey isimlerinden Muşir el Mesri, bugün yaptığı açıklamada ateşkes görüşmelerinin yeniden başlamasının İsrail’in Filistin’in taleplerinin kabul etmesine bağlı olduğunu söyledi. Mesri, “İsrail görüşmelerde konuşulan talepleri kabul etmeli ya da uzun bir savaşa hazır olmalı” ifadesini kullandı.

HAMAS’TAN 18 İNFAZ DAHA

Öte yandan Salı günü 3 Hamas komutanının öldürülmesi sonrası, Hamas, İsrail işbirlikçilerine göz açtırılmayacağı açıklamasını yapmıştı. Hamas bugün “işbirlikçi” olduğu ileri sürülen 18 kişiyi daha infaz etti. Örgütün son 3 günde işbirlikçilik suçlamasıyla öldürdüklerinin sayısı 29’a çıktı. El Mecd İnternet Sitesi, söz konusu şahısların Askeri Devrim Mahkemesi’nde yargılandığını belirtti.

Filistin yasalarına göre İsrail’le işbirliğinin cezası idam. Ancak idam kararlarının devlet başkanı tarafından onaylanması gerekiyor. Hamas, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın meşruiyetini tanımadığı için bu onaya ihtiyaç duymuyor.

4 YAŞINDAKİ İSRAİLLİ BİR ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Mahmud Abbas, ateşkes görüşmelerinin yeniden başlaması umuduyla bugün Kahire’ye gelirken karşılıklı saldırılar da devam ediyor. Bugün Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında 7 Filistinli öldürüldü. Akşam saatlerinde 2 katlı bir eve yönelik yapılan saldırıda ise 40 kişi yaralandı.

Gazze’den İsrail’e yönelik havan topu saldırısında da 4 yaşındaki İsrailli bir çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Hamas'ın bu saldırı karşılığında "ağır bir bedel" ödeyeceğini belirtti.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 2100’Ü GEÇTİ

Dün Gazze’de toplam 38 kişi katledilmişti. 8 Temmuz’dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında çoğunluğu sivil 2090’ı aşkın Filistinli hayatını kaybetti. 10 bin 500 kişi yaralandı, 100 bini aşkın kişi de evsiz kaldı. İsrail tarafında ise 64’ü asker 68 kişi yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TGS\'den Ferguson açıklaması: Meslektaşlarımızın yanındayız

SONRAKİ HABER

Alevilerden IŞİD katliamlarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa