22 Ağustos 2014 15:39

İnce: Başka Kemal ağabey geldi

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında genel başkan olduğunda söylediklerinin hiçbirini yapmadığını öne sürdü.

İnce: Başka Kemal ağabey geldi
Paylaş

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında genel başkan olduğunda söylediklerinin hiçbirini yapmadığını öne sürdü.

CHP’de 5-6 Eylül’de yapılacak kurultaya doğru giderken, tartışmalar hızla sürüyor. Seçim bölgesi Yalova’da, Yürüyen Köşk bahçesinde bir toplantı düzenleyen Muharrem İnce, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman ile Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’ın da katıldığı toplantıda konuşan İnce, Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyledi. “Genel Başkan her şeye hakim, Muharrem İnce kazanamaz” diye bir algı yönetiminin oluşturulmak istendiğini belirten İnce, bunun doğru olmadığını kendisine desteğin olduğunu kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel başkanı olduğu 2010 yılında demokratik bir parti olacağını söylediğini belirten İnce, devamında Kılıçdaroğlu’ya şu eleştiride bulundu: “2010’daki Sayın Genel Başkan olsa, bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. CHP’deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’deki bu düzeni değiştirebilmek için önce CHP’deki bu düzeni değiştirmemiz lazım.”

‘SOL KANAT’TAN AÇIKLAMA

CHP içerisinde kendilerini ‘Sol Kanat’ olarak adlandıran partililer basın açıklaması yaptı. CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş ve Eski Milletvekili Kenan Sönmez, CHP İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Parti içindeki isim tartışmalarıyla vakit kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Eski Milletvekili Kenan Sönmez, “Partimizin söylemlerini ve eylemlerini tartışmadan, ideolojik ve örgütsel tahribatı gidermeden isimleri değiştirerek sonuç alamayız.” dedi. Hem seçimin ardından yapılacak değerlendirmeler bakımından hem de haziran 2015’teki milletvekili seçimlerine hazırlık bakımından partinin güçlenmesi için kurultayın önemine dikkat çeken Ercan Karakaş, “Biz parti içerisinde farklı fikirlerin dile getirilmesini, parti içi demokrasinin gereği olarak görüyoruz.” diye konuştu.

DESTEK VE İSTİFA

Çanakkale CHP’de il ve ilçe başkanları, olağanüstü kurultayda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yu destekleyeceğini açıkladı. İzmir’in Aliağa ilçesindeki Eski Belediye Başkanı, 22’inci Dönem Milletvekili Hakkı Ülkü ve Eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, 30 Mart yerel seçimlerinde başkan adaylarına tepki göstererek CHP’den istifa etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Zafer Açıkgözoğlu\'nun ölümü Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...