22 Ağustos 2014 15:34

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden oturma eylemi

Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Öğretmenler adına konuşan Bilal Ertuğrul, bilişim teknolojileri öğretmenleri alanına ilişkin en az bir dersin eğitimin tüm kademelerinde zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden oturma eylemi
Paylaş

Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Öğretmenler adına konuşan Bilal Ertuğrul, bilişim teknolojileri öğretmenleri alanına ilişkin en az bir dersin eğitimin tüm kademelerinde zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyledi. BT derslerine farklı bölümlerden mezun öğretmenlerin değil, BT öğretmenlerinin girmesi gerektiğini ifade eden Ertuğrul, okullarda BT takımları çalıştırılmasına olanak sağlayacak şekilde Ders Dışı Etkinlikler Genelgesinin güncellenmesini talep ettiklerini dile getirdi. Öğretmenleri BT konusunda eğitecek ve projeleri koordine edecek BT öğretmenlerinden oluşan bir birim kurulması gerektiğini belirten Ertuğrul, merkezi sınavlarda BT alanına ilişkin soruların yer almamasını eleştirdi.

Taleplerinin Milli Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından dikkate alınmasını çağrısı yapan öğretmenler, bir an önce yasalarda düzenlemeler yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: AKP’li olmayan müdürler ayıklanıyor

SONRAKİ HABER

İnce: Başka Kemal ağabey geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...