22 Ağustos 2014 15:16

Valilik önünde su eylemi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Yeşilyayla köyü sakini çiftçiler, köyden geçen kaynak suyundan ilçeye de aktarılacağı iddiası üzerine eylem yaptı.

Valilik önünde su eylemi
Paylaş

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Yeşilyayla köyü sakini çiftçiler, köyden geçen kaynak suyundan ilçeye de aktarılacağı iddiası üzerine eylem yaptı.

Kaynak suyunun kendi arazilerini sulamaya yetmediğini ve ilçenin de bu sudan kullanması halinde kendilerinin perişan olacağını söyleyen çiftçiler, önce Çelikhan, ardından Adıyaman Valiliği önünde eylem yaptı.

Çelikhan Belediyesi, ilçede yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek için Yeşilyayla köyündeki kaynaktan ilçeye su taşımak için çalışma başlattı. Bu haberi öğrenen köy sakini çiftçiler ise duruma tepki gösterdi ve öğle saatlerinde Çelikhan Kaymakamlığı önünde toplandı. Burada durumu protesto eden çiftçiler, İlçe kaymakamının izinde olduğunu öğrenince, tepkilerini dile getirmek için toplu halde Adıyaman’a gitti. Minibüs ve otomobiller ile Adıyaman’a gelen 100 kişilik grubun, kent girişinde önlem alan polislerce toplu halde valiliğe gitmelerine izin verilmedi.
Kalabalık ile polis arasında kısa süreli arbede yaşanırken, bölgeye gelen Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, grubun slogan atmadan ve trafiği aksatmadan yürüyerek valiliğe gitmelerine izin verdi. Valilik önüne gelen çiftçilerin burada da önlem alan polislerce içeri girmesine izin verilmedi. Kısa süreli arbedenin ardından çiftçileri temsilen 5 kişi valiliğe alındı ve Vali Mahmut Demirtaş ile görüştürüldü.

PROJE ASKIYA ALINACAKMIŞ

Görüşmenin ardından çiftçiler, Vali Demirtaş’ın konuyu inceleyerek karar vereceğini ve bu süreç içerisinde projenin askıya alınacağını söylediğini ifade etti. Sularının kendilerine yetmediği için projeye itiraz ettiğini söyleyen çiftçiler, “Bizim su, bize yetmiyor. Şu anda bile arazilerin yarısında sulama yapmıyoruz. Durum böyleyken, suyumuzun ilçeye aktarılacak olması bizi perişan eder” dedi.

Çiftçiler, Vali Demirtaş ile yapılan görüşmenin ardından geldikleri araçlarıyla yeniden köylerine döndü. (ADIYAMAN)


SU YOK, ÜRÜN EKMEYİN!

Başta Konya Ovası olmak üzere birçok bölgede “hidrolik kuraklık” yaşandığı için ikinci ürün ekimi yapılmaması yönünde üreticiler uyarıldı.

Bir süre önce de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çok su isteyen tarım ürünlerinin ekilmemesini talep etmişti.

Kuraklık nedeniyle yer altı sularının kullanılması, susuzluk sorunun daha da büyütüyor ve tarımın üretiminin geleceğini tehdit ediyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, öncelikle Konya Ovası projesinin bitirilmesini istiyor. Toplam 14 sulama kanalını kapsayan proje tamamlandığında 1.1 milyon hektar tarım arazisi sulanabilecek. (KONYA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye’de dehşet: 1 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

\'Eğer ucunda hizmet yoksa başbakan olmuşsunuz neye yarar\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa