01 Temmuz 2011 12:41

Batman Hey Tekstil'de işçiler hakkını arıyor

Hey Tekstil fabrikalarında işçilerin dertleri bitmiyor. İstanbul ve Çankırı Çerkeş’te Hey Tekstil işçilerinin alacaklarını alamadıkları için iş bırakmalarının ardından Batman Hey Tekstil’de çalışan işçiler de aynı gerekçelerle iş bıraktı.Fabrikada çalışan 216 işçiden biri olan Hamit

Batman Hey Tekstil'de işçiler hakkını arıyor
Paylaş

Hey Tekstil fabrikalarında işçilerin dertleri bitmiyor. İstanbul ve Çankırı Çerkeş’te Hey Tekstil işçilerinin alacaklarını alamadıkları için iş bırakmalarının ardından Batman Hey Tekstil’de çalışan işçiler de aynı gerekçelerle iş bıraktı.

Fabrikada çalışan 216 işçiden biri olan Hamit Yıldırım, Hayat TV canlı yayınına bağlanarak yaşadıkları sorunları anlattı. 2009 Mayıs'ından bu yana ücretlerini gecikmeli olarak aldıklarını ve son dönemde de ödenmeyen maaşlar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Yıldırım, haklarını almak için dün iş bıraktıklarını belirtti.

Eylemlerinin ertesi günü, servis araçlarının kendilerini almaya gelmediğini belirten Yıldırım, buna rağmen herkesin kendi olanaklarıyla fabrikaya geldiğini fakat fabrikayı kapıları kilitlenmiş halde bulduklarını ifade etti. Yetkililere bu durumun sebebini sorduklarında "İstanbul'dan emir böyle. Ya çalışırsınız ya da fabrikaya giremezsiniz" yanıtını aldıklarını söyleyen Yıldırım, amaçlarının işi bırakmak ya da engellemek olmadığını, tek istediklerinin haklarını almak olduğunu söyledi.

Eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Yıldırım, çok zor durumda olduklarını ama haklarını alana kadar mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Utanç müzesi olmadan hakkımızı helal etmiyoruz’

SONRAKİ HABER

Binler Madımak'a yürümek için toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...