22 Ağustos 2014 00:04

Melda Onur meydan okudu!

ALS hastaları için başlatılan "buzlu su kovası ile meydan okuma" kampanyası dünya çapında popüler hale gelirken Türkiye'de de "meydan okumalar" başladı.

Melda Onur meydan okudu!
Paylaş

ALS hastaları için başlatılan "buzlu su kovası ile meydan okuma" kampanyası dünya çapında popüler hale gelirken Türkiye'de de "meydan okumalar" sürüyor.

Kendisine Streetfighter Gökçe tarafından meydan okunan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, 21 Ağustos gecesi saat 23.37'de Youtube'a yüklediği video ile kendi deyimiyle "Hem hala hem eski cumhurbaşkanı" Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül, "Halen Başbakan ve Cumhurbaşkanı" Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve aday Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Erdoğan'a "ALS hastaları için meydan okuduğunu" dile getirdi.

ALS NEDİR?

ALS (Amyotrofik lateral skleroz) hastalığına dikkat çekmek ve bütçe oluşturmak için başlatılan kampanyaya göre “bir kova buz” teklifi alan kişi, 24 saat içinde başından aşağı bir kova buz döküyor ve 3 kişiye çağrıda bulunuyor. 3 kişi de 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökmek veya bağış yapmaktan birini tercih ediyor.

ALS hastası Pete Frates ve ailesi tarafından yerel olarak başlatılan “#IceBucketChallenge” (Buzlu suyla ALS’ye meydan okuma) fırtınası önce ünlüleri sonra da dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına aldı. Bu videolar sayesinde ALS Vakfı’na toplam 15.6 milyon dolar (33.8 milyon TL) bağışlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD\'ye göre IŞİD\'in 17 bin militanı var

SONRAKİ HABER

Kusursuz proje: Bundesliga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...