21 Ağustos 2014 19:02

Ayrıştırıcı dış politika devam edecek

Ahmet Davutoğlu'nun, AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak açıklanmasından önce gazetemize konuşan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, 'Türkiye’nin dış politikasında değişme olmayacak' değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıştırıcı dış politika devam edecek
Paylaş

Ahmet Davutoğlu'nun,  AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak açıklanmasından önce gazetemize konuşan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Türkiye’nin dış politikasında değişme olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bekaroğlu, Davutoğlu’yu başbakanlığa taşıyan gelişmelerin başında, bu dış politikanın geldiğini söyledi. Davutoğlu’nun dış politikada uyguladığı yöntemin aynı iç politikada olduğu gibi ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve kamplaştırıcı bir politika olduğuna değinen Bekaroğlu, bu politikanın ise tam olarak ne olduğu belli olmayan bir ‘Osmanlıcılık’ ile açıklanmaya çalışıldığını kaydetti.

“NATO üyesi olan Türkiye, Ortadoğu’da ondan ayrı politikalar uygulamaya çalışıyor” diyen Bekaroğlu, şu anda 49 Türkiye vatandaşının IŞİD'in elinde rehine olduğunu ve buna yol açan politikaların mimarı Davutoğlu’nun başbakan seçildiğini vurguladı.

Türkiye’nin dış politikası ile başka ülkelerin içişlerine karıştığını, başka ülkelerde yaşananları kendi ülkesine sorun olarak taşıdığını aktaran Bekaroğlu, bunun en belirgin örneğinin ise Suriye olduğunu belirtti. ‘Suriye’de devam eden savaşın etkilerinin hâlâ ülkemize taşınmaya devam ettiğinin altını çizen Bekaroğlu, bu çatıştırıcı, kutuplaştırıcı politikaların devam etmesi halinde Türkiye’nin daha birçok sorunla karşı karşıya kalacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu\'nun karnesi: Sıfır sorundan sıfır komşuya

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Restorasyon hareketi devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...