21 Ağustos 2014 17:50

Ferguson’da gazetecilere tehdit, baskı gözaltı...

Michael Brown’un 9 Ağustos’ta öldürülmesinin ardından başlayan ve hâlâ devam eden gösterileri takip eden 14 gazeteci gözaltına alındı. Gazeteciler serbest bırakıldı ancak basın çalışanlarına dönük baskı devam ediyor.

Ferguson’da gazetecilere tehdit, baskı gözaltı...
Paylaş

Michael Brown’un 9 Ağustos’ta öldürülmesinin ardından Ferguson şehrinde başlayan ve hâlâ devam eden gösterileri takip eden 14 gazeteci gözaltına alındı. Gazeteciler serbest bırakıldı ancak basın çalışanlarına dönük baskı devam ediyor.

Missouri eyaletindeki St. Louis kentindeki West Florissant Caddesi’nde güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmaları izleyen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz da polis tarafından darp edilerek gözaltında tutuldu. Şaşmaz’ı, bir polis memuru da “Bir daha benim üzerime flaş doğrultursan seni öldürürüm” diyerek tehdit etti. El Cezire muhabirine ise bir polis, “Çekip gitmezsen seni öldürürüm” diyerek silahını doğrulttu. Görüntülerin basına yansıması üzerine polisin görevden alındığı belirtildi. El Cezire muhabirinin de öldürülen iki genç gibi siyah olması dikkat çekti.

TACİZLER VE GÖZALTILAR SON BULMALI

ABD’de basının hedef alınması, gazeteci örgütleri tarafından da tepki topladı. Gazetecileri Koruma Komitesi Müdür Yardımcısı Robert Mahoney, “Ferguson’daki gelişmeleri tüm dünya izliyor. Gazeteciler de gelişmeleri takip etmek için Ferguson’da bulunuyor. Görevlerini, güvenlikleri ya da özgürlükleri için endişe duymadan yapmaya hakları var. Gazetecilere yönelik tacizler ve gözaltılar bir an önce sona ermeli. Tüm güvenlik güçleri, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermeleri için uyarılmalı” dedi. (MEDYA  SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna, 14 Rus televizyon kanalını yasakladı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Fendiye Kartal anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...